jaki registry cleaner dla win7?

Zaczęty przez fuqs, 01 Luty 2009, 21:14:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

fuqs

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Co sądzicie o Comodo Registry Cleaner w wersji dla Visty?

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ja używam CCleaner. Nie wiem czy jest dobry ale dla mnie wystarczający i razem z "oczyszczaczem" dysku.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Ja wogóle nie polecam częstego używania oczyszczaczy rejestru. Czasem mogą zrobić większy bałagan niż pożytek. Ale jak cos to polecam EasyCleaner. ;)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

DardVader

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Gdañsk
IP zapisane
Ja używam i polecam Vista Manager  :) Dobry programik i nie miałem z nim jeszcze problemów.

Rafal05

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Do porządkowania rejestru używam darmowego Auslogics registry cleaner - jest super szybki i nie wyrządza żadnych szkód , korzystam z niego od kilku miesięcy i nie przydarzyła mi z jego powodu żadna katastrofa - szczerze polecam

http://www.auslogics.com/en/software/registry-cleaner/download

KaktuS

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

Mike

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Z reguły zawsze nadejdzie moment kiedy jakikolwiek cleaner coś namiesza w systemie. Najlepiej samemu porządkować co jakiś czas komputer (pracochłonne). Ale z reguły wystarczy tylko użyc dobrego defragmentatora (wiem że nie tyczy się to rejestru systemowego tylko rozmieszczenia plików - bo zaraz pewnie ktoś się wypowie na ten temat) i po sprawie. Ja polecam Raxco PerfectDisk 10 Professional który jest kompatybilny z Windows 7 (program posiada logo kompatybilności i jest złotym partnerem Microsoft). Raz na jakiś czas zrobicie defragmentację i system śmiga. A takie programy jak CCleaner czy Odkurzacz to kupa śmiecha ... pokój sobie lepiej odkurzcie jak wam się nudzi a nie komputer męczcie a potem masa problemów na forum  ;D

michalus

Ekspert
IP zapisane
CCleaner to dobry program a czyszczenie rejestru ze smieci ma duzy wplyw na szybkosc i stabilnosc dzialania systemu.W windows 7 do defragmentacji w zupelnosci wystarczy wbudowany defragmentator ;)

rynio

Aktywny użytkownik
IP zapisane
zdaje mi się, że ccleaner jest dobrym programem, przecież usuwa z rejestru tylko niepasujące wpisy, ale za to usuwa wszystkie te cache również z przeglądarek jednym kliknięciem.

A sam defragmentator nic nie da jak w rejestrze jest namieszane, czasami się jakieś śmieci instaluje i tak się robi...

robert79513

Ekspert
IP zapisane
Czyszczenie ccleaner i tuneup 2010 defragmentacja o&o derfag profesional  ;)

Lalik

**
Użytkownik
IP zapisane
TYlko i wyłacznie TuneUp 2010 nie instaluje innych wynalazkow tego znam od lat i konserwuje nim caly system :)))

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
Ja również polecam tune up. Używam go od wersji 2004. A swoją drogą registry cleanerów powinno się używać jak sie instaluje wiele aplikacji itp. Wtedy wyczyścimy kompa z ew. śmieci. A w innych przypadkach nie warto jak pisał ktoś wyżej.Poza tym i tak nie odczujemy specjalnie różnicy w wydajności. W stabilności czasem tak, ale tylko czasem.

Suchy

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
CCleaner + Defraggler, dobre combo  ;D

firefighter1

Gość
IP zapisane