Test Acid w przeglądarkach

Zaczęty przez michau, 10 Marzec 2008, 17:29:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
nie bądźmy tacy może jak zrobią Acid4 albo 5 to IE przejdzie 3 :D

michau

Ekspert
IP zapisane
Tak na pewno im się uda :D szkoda pisać o tym, IE nie jest w stanie sobie poradzić z ACID i tyle.

matrix0123456789

Aktywny użytkownik
IP zapisane
revanmj: 2 dni to nie za dużo na poprawienie tylu błędów. I MS jest w stanie, tylko dotąd się tym się nie interesował.

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
no wiem, ale sądzę, że się nie zainteresuje bo użytkownicy domowi czy korporacyjni nie zwracają uwagi na ten test ;) większość zapewne nie wie o jego istnieniu więc po co się wysilać (zasadniczo tylko twórcy stron i inni siedzący w temacie o nim wiedzą), z resztą gdybym miał wybór między wysokim wynikiem w Acid3, a np. Download managerem to wole to drugie  :)

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
A ja mam wybór i nie używam IE :P
Opera 9.51 build 10081 wciąż 83/100

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
też mam wybór i używam głównie Firefoksa, ale tak jakoś tego download managera mi brakuje jak czasami korzystam z IE

michau

Ekspert
IP zapisane
Lisek rządzi :) ale jeszcze dużo osób używa wersji 2 a nie 3 :/

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
wciąż sporo pluginów, a przede wszystkim skórek nie działa z wersją 3

michau

Ekspert
IP zapisane
ale to już problem autorów poszczególnych dodatków, którzy się nie biorą za robotę ;)

urban92

Ekspert
IP zapisane
Popularność Firefoxa 3 wzrośnie po wydaniu wersji 3.01, która będzie oferowana posiadaczom serii 2 jako aktualizacja :D

michau

Ekspert
IP zapisane
Prawdopodobnie do końca roku mają wydać nową wersję :) A to ma być 3.01 czy 3.1? Bo już jest Mozilla FireFox 3.0.1 build 1 ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/nightly/3.0.1-candidates/build1/

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
pod koniec roku mają wydać Firefox 3.1, a jakoś niedługo 3.01 / 3.0.1 / 3.0.0.1 (nie wiem jak teraz będą to numerować to podałem tak ;) )

michau

Ekspert
IP zapisane
Firefox 3.1 już blisko?
Jak informuje serwis Computerworld, Mozilla przedstawiła propozycję dat wydania kolejnej wersji przeglądarki Firefox, oznaczonej numerem 3.1. Mają w niej pojawić się funkcje, które nie zostały zaimplementowane w premierowej, trzeciej odsłonie Ognistego Lisa.
Przeznaczona dla developerów wersja alpha aplikacji Firefox 3.1 powinna pojawić się już w lipcu. Pierwsza beta zostanie wydana najprawdopodobniej w sierpniu, a z pełnego produktu internauci będą mogli skorzystać w ostatnim kwartale bieżącego roku lub pierwszym przyszłego.

Firefox 3.1 będzie zawierał funkcje, których nie zdążono zamieścić w finalnym wydaniu wersji 3.0. Wśród znajdą się przede wszystkim usprawnienia silnika aplikacji Gecko 1.9. Mają one poprawić wydajność obsługi JavaScript oraz zgodność przeglądarki ze standardami sieciowymi sprawdzanymi przez test Acid3. Inne zmiany będą dotyczyły m.in. systemu zarządzania zakładkami.

źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1778452,18,1,1,,item.html

urban92

Ekspert
IP zapisane
3.01, albo 3.0000001 też nie wiem jak to będa numerować, jako drobna aktualizacja trójki za jakiś miesiąc.

3.1 to już większa aktualizacja za pół roku.

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
będzie 3.0.1 bo dostałem maila o dostępności wersji RC1 od Mozilli ;)