Problem z ACPI

Zaczęty przez arek, 24 Styczeń 2009, 23:45:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

arek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam, mam problem z zarządzaniem energią w windows 7. Problem polega na tym, że w momencie kiedy odłączam zasilanie od laptopa, on odrazu sie hibernuje a windows pokazuje baterie jako pustą (w rzeczywistości jest naładowana). w viście tego problemu nie mam. Może ktos z was miał podobny problem? Z góry dziekuję za pomoc. Dodam, że po instalacji sp3 do xp tez cos takiego zaczęło mi się dziać... więc pewnie to wina jakiś sterowników. Tylko co z tym mam dalej zrobić...

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Nie dostałeś żadnych sterowników od producenta laptopa ? Swoją drogą co to za sprzęt ?

arek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jest to Benq R55EG 4gb ramu. To jest dziwna sprawa, bo w viscie nie mam w ogóle tego problemu. Wydaje mi się, że cos ze sterownikami windowsowymi musi być. Chyba mój laptop coś nie tak sobie dobiera czy jak to nazwać... Jak wyłączyłem w menadżezre urządzeń - Microsoft ACPI - Compilant control Method Batery to przestało mi się tak robić, z tym, że wtedy nie widać czy laptop pracuje na zasilaniu czy na baterii jak również w jakim stopniu jest wyładowana bateria. Musze powiedzieć, że jest to denerwujące...

arek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
pamiętam też, że jak miałem XPka to po instalacji SP3 tez cos takiego zaczęło mi się dziać. pzred instalacja wszystko było ok. w viście jest wszystko wporządku, natomiast po zainstalowaniu windows 7 problem powrócił...

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Hmm, BenQ nie dostarcza tego typu sterowników. Chyba będziesz musiał niestety poczekać na nową edycję, lub ewentualnie spróbować zorientować się na Visćie które pliki są odpowiedzialne za ten sterownik i przenieść je do Sevena ( co niekoniecznie musi zadziałać ). Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

arek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Sterowniki od visty juz przeniosłem więc pozostaje mi jedynie czekac :( chyba, że ktos inny miał podobny problem i sobie z nim poradził...
p.s. dzieki za zainteresowanie się sprawą :)