Rapidshare: Windows 7 vs. Ubuntu

Zaczęty przez umcs, 11 Styczeń 2009, 00:03:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
To jest nierealne .... nierozumiesz ze IP nie wybierasz sobie sam a dostawca ci daje taki ip ? I nie taki ip jak ty ktoś ma a dostawca może dać zewnętrzne ip i wtedy grupa osób ma każdy osobne , ale świat widzi tylko jedno ( oni w grupie widzą każdy inne ) a jak masz zew. to swiat widzi ciebie jak ciebie . Nierealne jest to ze w7 wchodzi na serwer dhcp i przypisuje ci zew. adres ... smieszne ;p

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Jest tak jak mówisz. Ale ja nic na to nie poradzę, że tak jest. Używając innych systemów windowsowskich czy linuksowych rzadko miałem mogłem coś pobrać z rapida, udało się dwa, trzy razy dziennie a teraz kiedy sobie chce, wchodzę i mam... śmieszne, nie?
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
To załóż buty z kauczukiem i skocz z mostu - kauczuk świetnie chroni przed upadkami ... nic na to nie poradzę ze tak jest , wbrew logice ale w butach z guma arabską łamałem sobie konczyny a z kauczukiem nie ! Sprawdz , poprostu tak jest .

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
No tak... Nie musiałeś pisać z taką ironią. Jeśli nie chcesz wierzyć to nie wierz. Mi to rybka. Chciałem to napisać dla innych, którzy też tracą nerwy czekając aż będą mogli coś ściągnęć. Jakbym mógł to tobie jakoś udowodnić... ale nie mogę, screen to chyba nie dowód w tym wypadku. Hehe, może filmik nakręcę ale nie mam kamerki.

I nie rozumiem dlaczego tak reagujesz... A z resztą, jak nie wierzysz to nie wierz...
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Nie chodzi tu o IP microsoft po prostu cos dodał możę...na Viscie używałem aplikacji Rapid Express co 15 minut mogłem pobierac plik z max predkoscia z tym samym IP...

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Nikt nie ma wew./stałego IP żeby to sprawdzić?

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Mam stałe ip , ściągam z rapida , moja siostra nie może - zainstalowałem w7 - wystarczający dowód ? Udowodnisz mi jak zobaczę , ipconfig przed ściąnięciem pliku i po ściągnięciu pliku i jak będzie się różnił.

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Jezu system nie zmienia IP...dajcie z tym spokoj...

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ała screenorelacja ze ściągania pliku:

ipconfig przed:

Czekam na ściągnięcie pliku 15 minut (musze czekac bo chwilę przed ściągałem coś innego):

Odliczanie:

Ściąganie:

Plik ściągnięty i czekam 15 min. na następny:

ipconfig po ściągnięciu:

Ip jest dokładnie to samo a jednak mogę ściągac dalej bez problemu następny plik:

ador

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jak masz dynamiczne IP to możesz ściągać z rapida bez ograniczeń (bez czekania) , tylko oprócz zmiany IP musisz coś jeszcze zrobić... btw. ta nowa postawa Microsoftu mi się podoba!!

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: ador w 24 Styczeń 2009, 01:16:16
btw. ta nowa postawa Microsoftu mi się podoba!!

Jakaś dziwna anomalia...coraz wiecej osob chwali M$  ;D

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gregor_y w 24 Styczeń 2009, 11:54:40
Cytat: ador w 24 Styczeń 2009, 01:16:16
btw. ta nowa postawa Microsoftu mi się podoba!!

Jakaś dziwna anomalia...coraz wiecej osob chwali M$  ;D

Bez kitu, to chyba naprawde koniec świata się już zbliża ;)

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Mercor w 24 Styczeń 2009, 16:06:29
Bez kitu, to chyba naprawde koniec świata się już zbliża ;)

William Henry Gates III awansuje do statusu boga USA zmieni nazwe na M$  ;D

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Microsoft to 5 w kolejności najbogatsze państwo na świecie. Dziwnie to brzmi ale jakby zerknąć na bogactwa krajów to w kolejce USA, Rosja, Chiny itd. jako 5 jest Microsoft. To zabawne że jedna firma ma więcej pieniędzy niż wiekszość państw świata i taki kraj jak Polska, MS teorytycznie mógłby kupić w całości....żeby było jeszcze zabawniej, dotacje charytatywne MS na rzecz chociażby Harvardu przekraczają wysokość rocznego PKB Polski...

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Czyli mogą sobie kupić jakiś kraj i zmienić jego mieszkańców w niewolników podlączonych do wielkiego komputera. Zbliża się Matrix :P