Tweak Sunrise dla Windows Seven

Zaczęty przez sCooBy^, 25 Listopad 2008, 12:06:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane

ARTi87

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Trójmiasto
IP zapisane
Scooby mam pytanie.Powiedz mi (nam) :)  Co znajduje się w tych folderach i czy ta konserwacja i czyszczanie jest da systemu bezpieczne :)

Bo jeśli były tam kopie najważniejszych systemowych plików to ups... Trudno reinstalka i tak czek mnie :)

Blady

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Ruda ¦l±ska
IP zapisane
zrób ten pasek postępu cienki

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Pierwszy to katalog z zassanymi instalkami aktualizacji w WU - można śmiało wywalić.
Drugi to katalog bazy driverów Win7, jak masz cały sprzęt zainstalowany to można wywalić - nie zalecane!

@Punisher
Po co?
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

ARTi87

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Heheh właśnie wczoraj poleciałem z z tym drugim folderem do kosza.Dzisiaj podłączam pada a tu zonk nie działa i system na nowo postawiony ;) Trudno i tak się już o to prosił.

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
ScooBy^ dla estetyki, czy wszystko musi być albo źle działające, nie działające albo za szerokie ??

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Dla mnie dobre :) I wszystko u mnie działa. Jak na razie to tylko Ty się skarżysz ;)

ARTi87

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Punisher > Czekamy na twoją wersje Sunrise Seven

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
@Punisher
Akurat nie mam czasu piepszyć się z jakimiś szerokościami i innymi duperelami (szczegółami). Jak będę miał całe dnie nudy do dyspozycji to się będę bawił w poprawianie szerokości czy inne kosmetyki interfejsu.
Liczy się kod, program nie jest po to by go sobie wydrukować i powiesić na ścianie. Ma działać i tyle, nie jest to też coś aka. Microsoft Excel - gdzie siedzi się godzinami. Tutaj się po prostu program włącza i ustawia co trzeba a potem mało kiedy się go używa ponownie...

Mi się podoba :) Tobie nie musi ;) Poza tobą nikt się nie skarży na jakieś pierdoły aka. bo jakiś paseczek postępu jest za szeroki troszkę.

ps. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. A ja zmieniam coś w wyglądzie wyłącznie widząc więcej skarg a nie tylko jednego użytkownika. Takie głupoty poprawiać - co prowadzi do potrzeby przeorganizowania CAŁEGO panelu, dla jednego (nadgorliwego ;)) użytkownika nie ma sensu...

Ewentualnie możesz sobie zamówić u mnie wersję ze swoim interfejsem - ale na pewno nie za darmo.

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
wyszedł oficjalnie sp1, gdzie więc nowa wersja sunrise ??

lukasamd

Gość
IP zapisane
DELETED

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
W nowym Sunrise interfejs ala coś na kształt Metro vs Live Messenger 2011 :) Przeniosłem program do WPF C#

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Cytat: Punisher w 22 Luty 2011, 23:00:48
wyszedł oficjalnie sp1, gdzie więc nowa wersja sunrise ??

za grzecznie byloby napisac ze w d...e ,jak nie wiesz gdzie. Sam sobie napisz to bedziesz mial a nie na gotowce tylko liczyc i pracowitego czlowieka poganiac w chwili gdy tak dvzo dostales.

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Zainstalowałem na vhd windows 7 sp1 ultimate pl x86  i mini start menu działa, ale zmiana koloru paska zadań nadal nie, pozatym można jakoś poprawić działanie dream scene by działało tak ideanie jak deskspaces ??

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
fajnie ze ms w koncu zwezyl menu start, po usunieciu pomoc i obsługa techniczna jest takie jak w wersji angielskiej, dalej jednak za szeroki jest menedzer zadan i zaznaczenie ikon domyslnie