Gdzie można zwrócić ten szajs Windows7 ??

Zaczęty przez Matins, 22 Październik 2010, 06:48:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mirahz

Administrator
Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Cytat: Matins w 26 Październik 2010, 05:56:58
oj dzieci, dzieci, jak ja śmigałem na Amidze, C64 i pierwszych IBM to na wrotkach pod szafę wjeżdżaliście, na chleb mówiliście bep, a na muchy ptapty
widać to po poziomie mentalnym jak i intelektualnym prezentowanym w odpowiedziach
ale jak się Wam jeszcze oranżada z komunii odbija to czego się spodziewać :D

kogo tu pytać jak tu sami wyznawcy Microsyfu :) pewnie sponsorowani przez te firmę
hehehe, uśmiałem się setnie, jeszcze te avatarki sługusów MS

jak ktoś używa samych programów z Microsyfu to może i mu się nie gryzie, jasne niech żyje monopol :)

Windows XP działał mi bez większych problemów ale W7 to arcyścierwo

Windows7 ma jednak ogromną zaletę przekonał mnie, że nieodwracalnie czas na Linuxa
dzięki temu społeczność Linuxa będzie rosła i kiedyś dyktat producenta bubli firmy Microsyf minie
czego i Wam życzę żegnając się tym optymistycznym akcentem ;)

Muszę cię zmartwić, serwis / forum nie jest sponsorowane przez MS.

Mistol

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Wielkopolska
IP zapisane
Cytat: Matins w 22 Październik 2010, 06:48:25

Kupując nowy komputer jakiś "geniusz" polecał mi Windows7, przeklinam teraz tego idiotę.

Jakby znał się na komputerach to by nie pytał się kogoś i nie kupował w ciemno a by przetestował najpierw.Jest przecież wersja 90 dniowa i bety wcześniej darmowe też udostępniali.

windows7fan

*
Nowy użytkownik
Windows 7 rules
Miejsce pobytu: £ód¼
IP zapisane
Matinsie powiem ci coś.Najpierw naucz się obsługi komputera kolego.Mam dobre wspomnienia co do Windows 7.Łatwy w instalacji.Szybki oraz stabilny.Do wszystkiego mi automatycznie stery zainstalowało.
Kolega chyba nie wie co to Windows Update

pionner

Ekspert
pi±ty pancerny ;)
IP zapisane
A ja ze swojej strony polecam koledze MS-DOS. Praktycznie niewywracalny, a nawet jeśli, to restart zajmuje nie więcej niż 2 sekundy ;D
Jak już mówił ktoś przede mną coś się wpierw testuje, potem kupuje, poza tym jeśli to nie 1 komp, zawsze masz tego xp, nie? Może nie do końca zgodnie z licencją, ale jeśli 7 wadzi to... Nie wiem jak z downgrade, ale chyb można przeprowadzić?

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Cytat: Matins w 26 Październik 2010, 05:56:58
oj dzieci, dzieci, jak ja śmigałem na Amidze, C64 i pierwszych IBM to na wrotkach pod szafę wjeżdżaliście, na chleb mówiliście bep, a na muchy ptapty
widać to po poziomie mentalnym jak i intelektualnym prezentowanym w odpowiedziach
ale jak się Wam jeszcze oranżada z komunii odbija to czego się spodziewać :D

kogo tu pytać jak tu sami wyznawcy Microsyfu :) pewnie sponsorowani przez te firmę
hehehe, uśmiałem się setnie, jeszcze te avatarki sługusów MS

jak ktoś używa samych programów z Microsyfu to może i mu się nie gryzie, jasne niech żyje monopol :)

Windows XP działał mi bez większych problemów ale W7 to arcyścierwo

Windows7 ma jednak ogromną zaletę przekonał mnie, że nieodwracalnie czas na Linuxa
dzięki temu społeczność Linuxa będzie rosła i kiedyś dyktat producenta bubli firmy Microsyf minie
czego i Wam życzę żegnając się tym optymistycznym akcentem ;)

No to nie ma wyjścia, musisz przenieść się na linucha ;)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

lukim19830

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
ja też lubię linucha i mam go na kompie razem z W7. nie to żebym był jakimś zagorzałym fanem linuksa czy jakoś tak a nawet jeśli to w życiu nie rozpętałbym takiej afery o to że mi się komp restartuje na W7 albo muli lub inne a na linuchu nie. według mnie założyciel postu chciał zabłysnąć i dał temat do sporu oczywiście na odzew nie musiał długo czekać bo jednak jest to forum w większości zwolenników Windows 7 (ja do nich również należę). zostaliśmy wszyscy wciągnięci w nie potrzebną dyskusję nie mającą celu. może mało wiem na temat postanowień licencyjnych microsoftu ale nie słyszałem jeszcze o tym żeby ktoś mógł zwrócić system albo zażądać zwrotu pieniędzy za nie sprawne jego działanie. można zwrócić oczywiście wersję BOX lub OEM jeśli nie są rozpakowane z oryginalnego pudełka ale OEM Preinstalled na pewno nie. co do rozwiązania rzekomych problemów z systemem to dwie rady : zmiana sprzętu na nowszy (żeby chociaż procesor miał więcej niż 600 MHz) oraz nauka obsługi komputera od podstaw szczególnie korzystanie z takich dobrodziejstw jak wyszukiwarka google i windows update albo umiejętność korzystania z płyt ze sterownikami dołączonych do sprzętu. 

tomeh

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Stargard
IP zapisane
Powiem tak, aby wypowiadać się źle o 7 trzeba poznać wszystkie inne rodzaje Windy. A zapewniam że można poznać coś gorszego i to dużo gorszego.

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Panowie proszę zachować kulturę wypowiedzi!

pakierhakierxd

Aktywny użytkownik
xD
  1. danielzyzyk@gmail.com
Miejsce pobytu: Supra¶l
IP zapisane
Mi ten system jest lepszy dużo od xp nic nie muli po jakimś czasie od zainstalowania,nie mam żadnych bluescrenów itp.
Każdy sprzęt jaki mam obsługuje
Miałem wpierw xp potem Vistę i teraz Windows 7 i dla mnie to jest najlepszy system z tych 3 :D
Gigabyte GA-MA69G-S3H/AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.2/ Patriot 4gb DDR2/Modecom MC-350ATX 2.0PFC/SEAGATE 3500320AS 500 GB/9600GT Palit SONIC 512MB/iiyama E2208HDS"22"/Windows 7 Home Premium 64bit koñcu mam oryginalny system Hehe:D

arczi

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: martini w 31 Październik 2010, 03:08:04
Masz za słaby komputer na "7" i żal ci d.. ściska..

A zauważyłeś że wątkotwórca w chwili zakupu komputera miał sugerowane żeby "wziął z <7>"?
Można domniemywać, że system na komputerze był preinstalowany.
Więc "producent komputera" chyba nie robi starych komputerów  nie wcisk an anie "7" - prawda?

Ale tez wielu "mastachów" naskoczyło na wątkotwórcę jakby bronili własnego podwórka.
Jak facet jest niezadowolony z tego systemu - to jego sprawa. Wy jesteście - także wasza sprawa.
Ale publicznie żeby go wyzywać - to lekki przegięcie, który tak faktycznie to tylko was jednoznacznie określa jako zakompleksionych maniaków.
Gdzie tu rzeczowa polemika?

Modzi/administracja powinna w tym wątku zrobić porządek z postami "ad persona".
AMD Phenom II X4 940 Black Edition 3000@3650MHz || Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
ATI Radeon HD3300 (DirectX10) 128MB DDR3 1333MHz || Zalman ZM600-HP (600W)
A-Data Extreme Edition 1066+ 2x2048MB CL5-3-5-12 2T || Aerocool Hi-Tech 7 PRO

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Gość takie głupoty wypisuje że aż żal.
"Windows 7 gryzie się ze wszystkim, z drukarką Hp, z aparatem Olympus, z Firefoxem - od 2 miesięcy nie mogę zainstalować aktualizacji do Firefoxa."

Jeżeli ktoś się nie zna na komputerze, powinien do instalacji wezwać informatyka albo zamiast komputera zająć się np. wędkowaniem ;)

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 06 Luty 2011, 12:05:57
Gość takie głupoty wypisuje że aż żal.
"Windows 7 gryzie się ze wszystkim, z drukarką Hp, z aparatem Olympus, z Firefoxem - od 2 miesięcy nie mogę zainstalować aktualizacji do Firefoxa."

Jeżeli ktoś się nie zna na komputerze, powinien do instalacji wezwać informatyka albo zamiast komputera zająć się np. wędkowaniem ;)

hmm skoro wciskanie klawiszy jest dla kogos problemem to jak poradzi sobie z kołowrotkiem ?