Jak usunąć konto użytkownika z windows7

Zaczęty przez mega1234, 11 Listopad 2010, 07:32:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

mega1234

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam.
  Mam pewien problem,a mianowicie założyłem nowe konto użytkownika gość i przyznałem konto jako administrator, lecz chciałbym się pozbyć tego drugiego konta (konta Bartek),tylko zabardzo niewiem jak to zrobić.Wiadomo próbowałem w panelu sterowania.Próbowałem również za pomocą komendy
net user administrator /active:yes.
Lecz wyskakuje mi odmowa dostępu.
I odrazu mówię że wiersz poleceń uruchamiam jako administrator.
   Bardzo byłbym wdzięczny osobie ktora udzieliła by mi porady.
       Z góry dziekuje
  Umieszczam Link do zdjęcia w którym widnieją konta użytkowników.

robert79513

Ekspert
IP zapisane
Chcesz zarządzać systemem z konta gość? To chyba nie możliwe tak mi się wydaje, w systemie musi być utworzone inne konto niż gość.

mega1234

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Chciałbym utworzyć nowe konto i dopiero z niego coś robić. Nie wiem dlaczego, ale niestety niemogę utworzyć tego konta  :-\ Wyskakuje mi okienko, gdzie piszę że mam nie używać (,./?!){} . Więc też tych znaków  tam nie tworze.
   Zamieszczam zdjęcia URL i daje jako przykład.

Według mnie to wszystko jest warte kupe śmiechu  ;)

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
jak dla mnie bez sensu - po co zakładac nowe konto? po to by sie pozbyc starego ? nigdy sie tak nie dało - by przeniesc pełne prawo administracyjne z jednego konta na drugie.

ksi±¿ê

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Bia³ystok
IP zapisane
Witam,

chciałbym zadać przy okazji pytanie - czy istnieje możliwość ,,schowania" konta na ekranie logowania?

Pozdrawiam,
Jakub

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Zastanawia mnie, jak to jest możliwe, że u Ciebie konto "Gość" jest "Administratorem" i jakim cudem je utworzyłeś, skoro to konto jest w systemie cały czas. Zastanawia mnie też, dlaczego Twoje konto "Bartek" jest tylko "Użytkownikiem standardowym".  :-\ Konto "Użytkownik standardowy" ma ograniczone uprawnienia i chyba nie umożliwia utworzenia nowego konta. Ja bym próbował robić operacje na kontach z Tego konta "Gość", które z niezrozumiałych dla mnie przyczyn ma prawa "Administratora". No, ale skoro już takie uprawnienia ma, to nie powinno być problemu.

CzYwA

*
Nowy użytkownik
Windows JG x32 2011
IP zapisane
w każdym razie nie można usunąć konta z prawami Administratora jeśli jest ono ostatnim kontem z takimi prawami.