program do odwarzania video

Zaczęty przez bula102, 04 Czerwiec 2009, 15:08:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

McVein

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: ¦winouj¶cie
IP zapisane
Rejestr trzeba czyścić po dezinstalacji k-lite, potem zainstaluj win7codecs i uruchom konfiguracje. W oknie zaznacz na dole sugest setting po tym przejdz do swap i zaznacz Disable windows dmo codec i opcje wyzej tez zaznacz. teraz powinno ci odtwarzać filmy w wmp.
Pozdrawiam wszystkich.

wojtaszek

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Dziekuje serdecznie. W koncu mi dziala jak nalezy ;) To oznacza ze K-Lite nie jest w pelni kompatybilny z Siodemka i wmp 12? Ale niestety nadal nie dzialaja mi .rmvb. Jest jakis sposob na to? Mialem real alternative ale nie pomoglo.

McVein

Aktywny użytkownik
IP zapisane
a instalowałeś win7codecs z opcją realmedia czy ją odznaczyłeś ? W K-Lite tez się da wymusić współprace z WMP lecz niestety trzeba przejść przez skomplikowany trochę konfigurator co niestety może przysporzyć nie lada problemów. Po za tym zauważyłem ze jest problem miedzy win 7 paczką K-lite a sterownikami od X-Fi Music u mnie. Po zainstalowaniu K-Lite i odtworzeniu filmu w BEST Playerze wszystko było OK. ale już później jak włączałem MP3 z Foobara to miałem wrażenie ze dźwięk jest przestrzenny mino iż na sterowniku od X-FI nie miałem włączanego dźwięku przestrzennego.
Pozdrawiam wszystkich.

wojtaszek

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Zaznaczylem wszystkie opcje lecz na liscie realmedia wlasnie nie znalazlem. Niby w konfiguracji ffdshow jest realmedia. Dodatkowo wmp zawiesza sie przy rmvb.

McVein

Aktywny użytkownik
IP zapisane
U mnie te pliki normalnie są odtwarzane w WMP ale osobiście wole Best playera :) EW. zrób tak ze odinstaluj win7codecs i Real alternative i dopiero zainstaluj win7codecs.
Pozdrawiam wszystkich.

Grechu

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: wojtaszek w 19 Październik 2010, 19:23:59
A ja lubie wmp ;) tzn. podoba mi sie. A poza tym chcialbym rozwiazac ten problem. Da sie w ogole?
KM Player ma kilka skórek a la WMP.

wojtaszek

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Mialem K-lite i real alternative i je usunalem. Zainstalowalem 7codecs no i nadal nie dzialaja rmvb. To powinno bez real alternative dzialac?

McVein

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Win7codec ma w sobie kodeki od plikow real ale nie wiem czemu u ciebie nie działa
Pozdrawiam wszystkich.

Vego_Remas

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ja filmów polecam The KM Player . Ma on wbudowane kodeki oprócz real alternative . Do filmów HD polecam kodek CoreAVC Professional . W km player trzeba go ustawić w zewnętrznych kodekach video H 264 i AVC1 , natomiast odznaczyć H 264 i AVC1 w wewnętrznych kodekach .
|nVIDIAnForce520|AMD Athlon64 X2 6000+ 3,0Ghz|nVidia Geforce 8800GT512MB|WD250GB|2GB RAM 800MHZ|

wojtaszek

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Po zainstalowaniu nowe systemu w końcu rmvb mi chodzą w wmp 12 ;) Ale mam problem z miniaturkami filmów po właczeniu zalecanych ustawień sharka. Gdy to wyłączę to są ale i tak nie we wszystkich. Da się coś z tym zrobić?

tomeh

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Stargard
IP zapisane
Polecam testy i ogólnie sam best player 2.0 Niezawodny z kodekami ffdshow

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Cytat: tomeh w 11 Luty 2011, 21:51:53
Polecam testy i ogólnie sam best player 2.0 Niezawodny z kodekami ffdshow

a jak sobie radzi z tymi kodekami odtwarzajac rmvb ? bo o to konkretnie chodzi .

p.s. tomeh az nie chce sie czytac spamowania a duzo tego sypiesz