Tweak Sunrise dla Windows Seven

Zaczęty przez sCooBy^, 25 Listopad 2008, 12:06:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Grechu

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Oryginalnie w W7 we właściwościach paska zadań mamy 3 możliwości:
-Zawsze scalaj, ukrywaj etykiety
-Scalaj gdy pasek jest pełny
-Nigdy nie scalaj

Mi brakuje 4 - Nigdy nie scalaj, ukrywaj etykiety. Takie rozwiązanie oferuje 7 Taskbar Tweaker ale to dodatkowy uruchomiony program. Może Tweak Sunrise mógłby to włączać na stałe?

Blady

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Ruda ¦l±ska
IP zapisane
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Trochę bez sensu twój pomysł.

Przecież można mieć małe lub duże ikonki (już w XP nawet), można wybrać czy z etykietami czy bez, a można zrobić tak, ze etykiety znikają gdy pasek się zapełni

buzek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam
Po przetestowaniu programu i ustawieniu go "pod siebie" wg mojego uznania, niestety pojawił się nagle problem, wspomnę że nie wiem po jakiej opcji mi się to stało co zaznaczyłem, że na taki błąd wpłynęło wiem jedno próbowałem masę rzeczy by to przywrócić jedynie udało mi się w ostateczności przywracaniem systemu przed przywróceniem zrobiłem jeden screen co dzieje mi się i na jeszcze jednym PC (laptop) z użyciem tego programu.

Niżej miniaturka (dobija mnie to) jest to na każdej ikonie jaką sobie stworzę jako skrót, denerwująca sprawa :

lupo

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
witam.
niestety mi zadna z wersji sunrise nie dziala.
wyskakuje info: sunrise seven has stopped working.

system: win 7 home premium legal eng.
da rady cos z tym zrobic?

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Przyda się możliwość włączenia zmiany nazwy kosza, oraz skrótu do folderu użytkownika, który ma taką nazwę jak stworzony użytkownik.

Nie chcę korzystać z bibliotek a chcę by tamten folder nazywał się Dokumenty.

Przyda się też:

Zabij procesy bez odpowiedzi
Skróć czas oczekiwania na werdykt bez odpowiedzi (możesz to jakoś inaczej nazwać)
Przejmij prawa Administratora na stałe
Włącz podgląd miniaturek dla niestandardowych formatów
Włącz/wyłącz podgląd miniaturek (obrazów, tapet, filmów)
Włącz odtwarzanie się miniaturek filmów po najechaniu kursorem

Stwórz własną grupę domową (jeśli 7 wykryje już utworzoną grupę w sieci, można tylko spróbować się do niej podłączyć, ale nie można utworzyć własnej)

Usuń profil publiczny
Umożliwiaj usunięcie konta Gość

Grechu

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: Punisher w 07 Sierpień 2010, 17:57:46
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Trochę bez sensu twój pomysł.

Przecież można mieć małe lub duże ikonki (już w XP nawet), można wybrać czy z etykietami czy bez, a można zrobić tak, ze etykiety znikają gdy pasek się zapełni

W W7 mam to co na pierwszym pasku, po zastosowaniu 7TT to co na drugim (Dwa FF są jako osobne ikonki a nie zgrupowane). I właśnie o taką opcję w TS mi chodziło.

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
bardziej pasuje to pod opcję "nie grupuj podobnych przycisków)

Boss

**
Użytkownik
IP zapisane
Jestem za, pod nazwą Nigdy nie scalaj, ukrywaj etykiety :)
"Przyda się możliwość włączenia zmiany nazwy kosza"
PPM na Kosz/Zmień nazwe  ;D
"Włącz/wyłącz podgląd miniaturek (obrazów, tapet, filmów)"
To już jest, w szybkim dostosowaniu.
"Skróć czas oczekiwania na werdykt bez odpowiedzi (możesz to jakoś inaczej nazwać)", "Zabij procesy bez odpowiedzi", "Skróć czas oczekiwania na werdykt bez odpowiedzi (możesz to jakoś inaczej nazwać)"
Podobne rzeczy są w opcjach Wydajność

robert79513

Ekspert
IP zapisane
sCooBy^ możesz dodać do TS personalizacje folderu gry? Tutaj znajdziesz przydatne materiały ;)

http://www.sevenforums.com/tutorials/25787-games-explorer-folder-add-games.html

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Nie można zmienić nazwy kosza domyślnie (trzeba zastosować pewną sztuczkę z rejestrem)

Podobne to nie to samo

A nazwa nigdy nie scalaj ukrywaj etykiety jest bez sensu dlatego że opcja nigdy nie scalaj powoduje tylko, odkrycie się etykiet a podobne przyciski i tak są grupowane

więc pasuje bardziej opcja, "Nie grupuj podobnych przycisków oraz ukrywaj etykiety"
oraz kolejna opcja

"nie grupuj podobnych przycisków"

robert79513

Ekspert
IP zapisane
Właśnie się dowiedziałem że manipulowanie w folderze Gry jest wyłączone w windows 7 przez Microsoft :-\

Boss

**
Użytkownik
IP zapisane
"Nie można zmienić nazwy kosza domyślnie (trzeba zastosować pewną sztuczkę z rejestrem)"
yyy.. http://img192.imageshack.us/img192/2057/koszia.jpg

Bartos

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Le¿ajsk
IP zapisane
a ja mam pytanie czy np w następnej wersji można dodać opcję robienia kopii zapasowej wprowadzonych zmian w programie sunrise? tak żeby np po formacie dysku nie ustawiać w programie wszystkiego od nowa tylko wczytać sobie ustawienia.
Windows MX RGB......Windows 7HP x64

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Przyspiesz_dzialanie_Aero_Peek-2691/strona/8377.html  przyda się opcja przyspieszająca Aero Peek.

P.S. Jaki jest skrót klawiszowy do tej funkcji ??

Blady

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Pewnie fałszywy alarm http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=daeefb0bae3666c69d99e24416ac6f97b9a07d141b54b434b3cf00bac70894a4-1281526248

skanowałem tylko instalator Sunrise Seven, poziom ochrony ustawiony na niestandardowy (max + zaznaczone wszystkie dodatkowe opcje) z aktualnymi bazami