Pittey_cziko

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
W prawdzie komunikat znika po uruchomieniu komputera ponownie lecz w miejscu gdzie wcześniej widniał komunikat o aktywowanym systemie mam teraz coś innego... :'(  . Królestwo i konia dla tego kto wie jak to cofnąć by było można zmienić klucz bez reinstalacji systemu. Loadery nie działając, nie da się cofnąć aktywacji w ten sposobik..    http://zapodaj.net/12e9fb42d7de.png.html
:'(

pierwszy

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
witam,
mam - można powiedzieć - podobny problem...
zainstalowanego mam jeszcze windowsa7 kompilacja 7100 czyli RC darmowy przez rok.
No i nadejszła ta chwila, że rok ten się kończy :'( i dostaje komunikat jak na obrazku poniżej...
I pytanie: czy można jakoś uniknąć reistalacji windowsa i pozostać na "starym"? czy ktoś tego już próbował i z jakim skutkiem?
Czy wystarczy "zmienić klucz produktu"?
Pytam, ponieważ nie widzę (innej niż wygaśnięcie licencji) potrzeby, ani nie mam za bardzo czasu i chęci na "stawianie systemu od nowa"

McVein

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: ¦winouj¶cie
IP zapisane
Cytat: pierwszy w 18 Luty 2010, 13:56:21
witam,
mam - można powiedzieć - podobny problem...
zainstalowanego mam jeszcze windowsa7 kompilacja 7100 czyli RC darmowy przez rok.
No i nadejszła ta chwila, że rok ten się kończy :'( i dostaje komunikat jak na obrazku poniżej...
I pytanie: czy można jakoś uniknąć reistalacji windowsa i pozostać na "starym"? czy ktoś tego już próbował i z jakim skutkiem?
Czy wystarczy "zmienić klucz produktu"?
Pytam, ponieważ nie widzę (innej niż wygaśnięcie licencji) potrzeby, ani nie mam za bardzo czasu i chęci na "stawianie systemu od nowa"

Musisz pamiętać tez o tym 7100 RC nie będzie wspierany przez Windows Update związku z tym nie będą się instalować poprawki zakresu sprzętu oraz zabezpieczeń samego systemu. Po za tym nie opłaca się robić z RC RTM-a gdyż większość jego głownych plików ma podpis cyfrowy właśnie 7100 anie 7600 a co za tym idzie? brak zgodności np. loaderami a to moze (ale nie musi) tylko rozłożyć ci system na łopatki.
Pozdrawiam wszystkich.

pierwszy

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: McVein w 18 Luty 2010, 14:45:49
(...)nie będą się instalować poprawki zakresu sprzętu oraz zabezpieczeń samego systemu(...)
bez tego dało by się żyć... ale brak zgodności z przykładowymi loaderami byłoby zapewne "niewygodne".
No cóż widzę, że będę musiał znaleźć i poświęcić te parę godzin na nową instalację :/
dzięki za odp
pozdrawiam

danet

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Radom
IP zapisane
Dostałem miły  ;) list od M$ informujący o konieczności przeinstalowania sytemu :( trudno, wreszcie trzeba przejść na full legal (msdnaa). Weekend z głowy  >:(

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
U mnie (oraz na komputerze brata, mamy i dziewczyny) sytuacja wygląda tak. Wszyscy mieliśmy aktywowany system loaderem CHEW i było wszystko w porządku. I tak pojawiały się komunikaty teraz...

Dziś jest już koniec i coś muszę zrobić z tymi komputerami :)
Ponownie użyłem CHEW i teraz mam tak:

po kliknięciu nic się nie pojawia.

Co mam zrobić krok po kroku, by odczepić się od powiadomień i problemów?
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Zmienic klucz produktu na ten z bloga i aktywowac telefonicznie, albo podmienic jakies pliki, ja nie wiem jakie, ale jest o tym na forum.

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane

Czujny

Ekspert
IP zapisane
Na razie poczekam na obrót spraw bo jak na razie komputery nie resetują się nam co 2 godziny itd. itp. wiec może komunikaty komunikatami ale loadery zadziałały?
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Czujny

Ekspert
IP zapisane
Dobra, nie mam już sił. Jak mam aktywowany system (niebieski znaczek) to resetuje się co 2 godziny. Jak anuluję aktywację (revert) to mam info o nieaktywowanym systemie, klikając w informacje (jak na screenie) nic się nie dzieje.
Za którymś razem jak usunąłem loadera miałem czarny pulpit i prośbę o wpisanie klucza. Wpisywałem niemal wszystkie klucze do Ultimate z bloga i nie akceptowało. (czego się spodziewałem).

Ponieważ już mam nabrużdżone różnymi loaderami w systemie załóżmy, że instaluję na czysto znów Win 7 7600. Co potem krok po kroku mam zrobić, żeby mieć spokój? :)

michalus

Ekspert
IP zapisane
Aktywowac kluczem z MSDN (bloog) przez internet wpisujac klucz.Jesli wyskoczy blad aktywacja telefoniczna.Ale zainstaluj system na nowo.Klucze dzialaja na 100 procent

Czujny

Ekspert
IP zapisane
Cytat: michalus w 03 Marzec 2010, 22:20:18
Aktywowac kluczem z MSDN (bloog) przez internet wpisujac klucz.Jesli wyskoczy blad aktywacja telefoniczna.Ale zainstaluj system na nowo.Klucze dzialaja na 100 procent

A$IOR czy OEM:SLP?

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Jedne sa boxowe, a drugie oemowe. Bez znaczenia ktorym aktywujesz.

sly44

*
Nowy użytkownik
IP zapisane