Dr. Drake Ramore

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie,

Zwracam się do was z prośba o pomoc. Mój problem jest następujący.

Sprzęt i Fakty:

Mój dostawca internetu to Aster City - dostałem do nich Modem Terayon 720x wraz z sterownikami do niego. Modem ten jest podłączony do USB. Wszystko działa bardzo dobrze w systemie windows xp.

Problem:

Po zainstalowaniu Windowsa 7 - sterowniki do modemu nie instalują się i w konsekwencji nie mam internatu. Szukałem w internecie nowych sterowników, dzwoniłem do Aster City - myślą co z tym zrobić obecnie, próbowałem podłączyć się przez kartę sieciową - NIC nie działa nić nie pomaga. Proszę was uprzejmie o wszelkie sugestie - jak spowodować aby ten modem działał pod Win 7 64 bit - tak abym miał dostęp do internetu.

Musi być jakieś rozwiązanie - przecież Aster City - to duży dostawca internetu - a Windows 7 jest już dostępny od paru miesięcy.

Dziękuję

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Jak nie ma sterownikow usb do tego modemu, to nic nie poradzisz. Natomiast jak podlaczysz pod karte sieciowa, to musi dzialac, bo wtedy dzialaja sterowniki od karty. Mialam kiedys Aster i pamietam, ze jak ustawili usb w Wildze, to jak potem zmienilam pod karte sieciowa, to trzeba bylo w Wildze wszystko ustawiac od nowa, bo nic nie dzialalo i wrocilam na usb. Nie wiem czy to sie u nich zmienilo, bo dawno to bylo.

Dr. Drake Ramore

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: Madzia w 17 Styczeń 2010, 16:38:13
Jak nie ma sterownikow usb do tego modemu, to nic nie poradzisz. Natomiast jak podlaczysz pod karte sieciowa, to musi dzialac, bo wtedy dzialaja sterowniki od karty. Mialam kiedys Aster i pamietam, ze jak ustawili usb w Wildze, to jak potem zmienilam pod karte sieciowa, to trzeba bylo w Wildze wszystko ustawiac od nowa, bo nic nie dzialalo i wrocilam na usb. Nie wiem czy to sie u nich zmienilo, bo dawno to bylo.

Dziękuje za opowiedz.

Sterowników nie ma na 99%. Skupmy sie więc na podłączeniu przez siec.

Podłączam do modem do karty sieciowej.

Układ jest taki

Komp ---> karta sieciowa ----- kabel sieciowy ----- modem -----> kabel koncentryczny..

Ok i pokazuje,że jest siec - ale nie działa internet w dalszym ciągu. Czy wiesz może jak to skonfigurować ?

Dr. Drake Ramore

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Działa.

Rozwiązanie problemu jest następujące:

Należy podłączyc modem przez kartę sieciową i zadzwonic do aster city.

Madzia

Ekspert
IP zapisane