Tweak Sunrise dla Windows Seven

Zaczęty przez sCooBy^, 25 Listopad 2008, 12:06:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

rally

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
A u mnie nie działa Mini Menu :(
Jak wchodzę w zakładkę wyskakuje: "Błąd! Nie można odświeżyć listy szybkiego dostępu..."

I dodatkowo chciałem zaytać czy da się po lewej strone menu win7 dodać swoje programy jakieś (nie ostatnio otwierane) tylko stałe typu notatnik, word itp

neospiderman

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: rally w 18 Grudzień 2009, 12:44:24
I dodatkowo chciałem zaytać czy da się po lewej strone menu win7 dodać swoje programy jakieś (nie ostatnio otwierane) tylko stałe typu notatnik, word itp

Tak, można to zrobić.
Kliknij prawym myszy na pasek zadań i daj właściwości -> menu start i odznacz te dwa pola w ramce prywatność.
A później to już tylko  klikasz parwym myszy na jakiś program i dajesz przypnij do menu start

matys1

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Cytat: rally w 18 Grudzień 2009, 12:44:24

Jak pisalem jeszcze nie bylo odpowiedzi ale zostawie bo to inny sposob :)
ppm na start-wlasciwosci-menu start- dostosuj-na dole liczba ostatnio uzywanych programow... ustaw na zero i recznie mozesz dodawac swoje ulubione skroty przeciagajac lub jak napisal neospiderman prawym myszy na jakiś program i dajesz przypnij do menu start

rally

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Aż mi głupio, że to takie proste było hahhhaa :)
prywatność miałem odznaczoną (te dwa pola)... ale nie mogłem wpaść jak coś dodać... a jak przeciągałem to coś mi nie wychodziło :P
Ale proste rzeczy najtrudniej zrobić niby ;) :P
Dzięki wielkie

------------------

Cytat: rallyA u mnie nie działa Mini Menu :(
Jak wchodzę w zakładkę wyskakuje: "Błąd! Nie można odświeżyć listy szybkiego dostępu..."
już niby niepotrzebne, bo mam to co podaliście, ale może innym się przyda jak ktoś zna odpowiedź.
Też pewnie jakaś banalna ;) albo trzeba poczekać na aktualizację sunrise seven

SeBoLeX

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Wroc³aw
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 25 Listopad 2008, 12:06:17
Wersja 1.0 build 127
Link: http://www.sunrise2k7.neostrada.pl/pliki/Sunrise_Seven_1.0.build.127.signed.exe

Link zdechł :(

Ale udało się już pobrać dzięki opcji update ze starszej wersji :)
HP Pavilion dv5-1020ew  |  Epson Stylus DX4400  |  MS Windows 7 Ultimate (x86) SP1 |  Sony PS2 + Ripper 2  |  X-Box 360 Premium (Jasper) + RGH + iXtreme 3.0  |  HTC HD2 [ICS 4.0.3 by Tytung]

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Poprawiona wersja: http://www.sunrise2k7.neostrada.pl/pliki/Sunrise_Seven_1.1.build.12.signed.exe
Dodałem obsługę przeskalowania ekranu do 125% (Full HD), pousuwałem zauważone bugi ;)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

rynio

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Mam pytanie co robi ta opcja "Konfiguruj pozostałe usługi" , jakie usługi dokładnie wyłącza bo jak kliknę to nie widać co dokładnie ta opcja zrobiła..
Jeszcze chciałem się spytać jakie będą konsekwencje wyłączenia funkcji DEP, czy wystarczy posiadanie programu antywirusowego?

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane

noname2k10

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam!

Program bardzo użyteczny, wiele przydatnych opcji, dzięki którym  praca z w7 jest o wiele przyjemniejsza. Mam jednak jeden problem. Posiadam Acera z 4GB pamięci. Chciałem do niego kupić w7 HP w wersji x64 jednak sprzedawca odradził mi go twierdząc że na tej wersji systemu mogę "zapomnieć o grach", niestety go posłucham. Teraz jest problem z wykorzystaniem (wykryciem?) pamięci przez system tzn. system widzi, że zainstalowane są 4GB jednak dostępne są tylko 2,99GB. Widzę ze w programie Sunrise Seven jest opcja "Włącz obsługę 4GB RAM i więcej (WIN 32bit)", po zaznaczeniu jej wyświetla się komunikat "Aby zmiany zostały wprowadzone należy ponownie uruchomić komputer...." Niestety reboot nic nie daje tzn, system dalej widzi zainstalowane 4GB, a dostępne 2,99GB, opcja w programie jest znów odznaczona, a ja dalej żałuje że posłuchałem sprzedawcy. Czy jest na to jakaś rada? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Jeśli jednak odpowiedź jest już gdzieś na forum, co oznacza że za słabo szukałem, bardzo proszę o podanie linka.

Pozdrawiam,

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Jak najlepiej przetłumaczyć na angielski: "Włącz całkowitą przeźroczystość obramowania okien"?  :-\

Poza tym dodałem Shoutbox na stronie: http://sunriseproject.com.pl/

Blady

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Ruda ¦l±ska
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 22 Grudzień 2009, 18:45:33
Jak najlepiej przetłumaczyć na angielski: "Włącz całkowitą przeźroczystość obramowania okien"?  :-\

Poza tym dodałem Shoutbox na stronie: http://sunriseproject.com.pl/

Including all-out bracket windows (przeźroczystość) tylko nie wiem jak jest przeźroczystość ale chyba blur

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Nowa wersja: http://www.sunrise2k7.neostrada.pl/pliki/Sunrise_Seven_1.1.build.33.signed.exe

Dodano opcje zapisu i odczytu listy MiniStart Menu:

rally

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
U mnie podczas aktualizacji wyskakuje błąd:

nie zamyka samo programu, trzeba wyjść całkowicie i jeszcze raz uruchomić aktualizację :P
chyba jakoś automatycznie powinno zamykać

FauxNews

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Wielkie dzięki za ten program..:)

Przydałaby się może jeszcze tylko opcja włączenia aero przy słabej karcie graficznej,.:)

Przy okazji mam pytanie.
Czy istnieje możliwość zmiany tła wyświetlanego podczas przeglądania zdjęć przeglądarką fotografii systemu windows?
Chodzi mi o coś takiego.

anmark

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Cytat: noname2k10 w 21 Grudzień 2009, 22:52:29
....... Teraz jest problem z wykorzystaniem (wykryciem?) pamięci przez system tzn. system widzi, że zainstalowane są 4GB jednak dostępne są tylko 2,99GB. Widzę ze w programie Sunrise Seven jest opcja "Włącz obsługę 4GB RAM i więcej (WIN 32bit)", po zaznaczeniu jej wyświetla się komunikat "Aby zmiany zostały wprowadzone należy ponownie uruchomić komputer...." Niestety reboot nic nie daje tzn, system dalej widzi zainstalowane 4GB, a dostępne 2,99GB, opcja w programie jest znów odznaczona, a ja dalej żałuje że posłuchałem sprzedawcy. Czy jest na to jakaś rada? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Jeśli jednak odpowiedź jest już gdzieś na forum, co oznacza że za słabo szukałem, bardzo proszę o podanie linka.....
Podpinam się pod powyższy post. Mam Windows 7 HP 32 bit i  4 GB RAM. U mnie pokazuje 2,75 RAM i wiem, że  na zintegrowaną kartę graficzną w moim kompie przeznacza system 500 MB RAM. Pomimo ustawień Sunrise (ptaszek w kwadraciku) nie następuje zwiększenie pamięci do wykorzystania, a i ustawione oznaczenie też znika  >:(
Czy ja coś źle robię? Jakie muszą być uwarunkowania by ta funkcja zadziałała? Czy komuś udało się tę funkcję z powodzeniem zastosować?
Tweak Sunrise dla Windows Seven to wspaniały program, pomysł i wykonanie! Słowa uznania dla autora!
Pozdrawiam i miłego Sylwestra życzę.