Windows 7 Beta 1 (build 7000) wyciekł!

Zaczęty przez revanmj, 26 Grudzień 2008, 23:25:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

sproject

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: P³ock
IP zapisane
IMO Najlepiej pobrać z torrentów. Nie ma też wtedy problemu z rozpakowaniem/uszkodzonymi archiwami.

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: sproject w 30 Grudzień 2008, 19:13:29
IMO Najlepiej pobrać z torrentów. Nie ma też wtedy problemu z rozpakowaniem/uszkodzonymi archiwami.

Cóż to za stwierdzenie? Od kiedy torrenty dają 100% pewność dobrego pobrania pliku?

sproject

**
Użytkownik
IP zapisane
W tym wypadku dają. Przynajmniej większą niż z tych linków, z których dotychczas tutaj praktycznie nikt nie ściągał.

Na RS wystarczy jeden błędnie pobrany part, by całość nie zadziałała jak trzeba. Sam z plikami pobieranymi z RSa często miałem problemy, a z tymi z torrentów dotychczas nigdy.

michau

Ekspert
IP zapisane
Tylko jedne plik z RS można pobrać jeszcze raz a torrenta całego będziesz ściągał od nowa ponad 2GB?

sproject

**
Użytkownik
IP zapisane
Zdaje się, że kolega nie ma pojęcia, który part źle się pobrał (skoro się wypakowało bezproblemowo), więc nie mam pojęcia, co to za różnica ściągać tak czy siak ponad 2 GB z torrentów lub RSa.

Przewaga stoi tu zresztą po stronie torrentów, z których pobrało wiele osób (w tym ja) i, z którymi nikt nie miał problemów, a suma kontrolna wszystkim się zgadzała. A?

michau

Ekspert
IP zapisane
Widocznie ktoś go modyfikował i coś źle zrobił że jest niesprawny. :P

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Cytat: michau w 30 Grudzień 2008, 19:39:50
Widocznie ktoś go modyfikował i coś źle zrobił że jest niesprawny. :P

Tak to jest z korekcją w FTP. Jednemu znajomemu się udało pobrać poprawnie. Mi i innym nie i co ciekawe każdy miał innom sumę kontrolną hehe ;)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

michau

Ekspert
IP zapisane
A z tego RS`a to ktoś jeszcze pobierał?

mich@l2312

**
Użytkownik
IP zapisane
Ja pobierałem przez RS'a i wszystko działa, system chodzi lepiej niż Vista, tylko klasyfikuje mi procesor (Pentium 4 3,20Ghz HT) na 3,9 a Vista na 4,3.

michau

Ekspert
IP zapisane
Ta skala na Sevenie jest inna chyba niż pod Vistą i z tego mogą wynikać te różnice. Możliwe jest również to, że Seven daje więcej punktów za 2-rdzeniowy procesor niż za 1-rdzeniowy mino, iż ten drugi ma większą częstotliwość.

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Podobnie jest z 4 rdzeniami. Mój Core 2 Duo E8400 ma ocene 5.7 mimo że jest podkręcony do 3.6 Ghz. Core 2 Quad taktowany domyślnie 2.4 Ghz ma ocene 5.9.

michau

Ekspert
IP zapisane
Czyli wg. Microsoftu 2-rdzenie to najlepsze wyjście :)

Chinka

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Czy ktoś, kto ma już tą Windę mógłby sprawdzić, czy da się ją zmodyfikować vLite'em?? Przydałoby się, bo chciałem zobaczyć, jak Seven będzie chodził na komputerze nie posiadającym 512 MB RAM-u (w Viście zatrzymywał się na etapie instalatora, ale po zmodyfikowaniu obrazu odpalał on na komputerze z 256 MB RAM-u)

michau

Ekspert
IP zapisane

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Do Visty wystarczy 384, myślę że w7 będzie potrzebował podobnie do odpalenia. ;)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)