Interfejs aero się wyłącza

Zaczęty przez szczotek, 08 Wrzesień 2009, 18:42:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

szczotek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam mam taki problem ,że efekt aero się wyłącza i nie wiem co robić jak się wyłącza to uruchamiam ją z paska usług
niby jest włączone a jednak nie nie wiem już co mam robić.

gdy szuka błędu to aero się włączy ale za chwile się wyłącza znalazłem tą usługę i zrobiłem uruchom automatycznie dalej się wyłącza ... i ręcznie to samo ...

nakręciłem filmik jak to wszystko wyglądam u mnie na pc

widac tam efekt na początku jest pokazane ,że aero działa te okna 3d i przezroczysty pasek i później mignięcie i "dupa" nie ma aero

http://www.youtube.com/watch?v=RZ448nBnfJo

szczotek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

michalus

Ekspert
IP zapisane
Trudna sprawa...Modyfikowales jakies pliki systemowe,zmieniales pliki ikon?.To aero znika takze w idlu gdy nie uruchamiasz zadnego programu.Jakie programy masz w autostarcie?

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Mi się kiedyś zdarzyło, na Viście, że po wejściu na jakąś stronę internetową wyłączyło mi się Aero, ale po wyłączeniu przeglądarki wszystko wróciło do normy. Chyba wtedy używałem nawet FireFox'a... ;)

szczotek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Nic nie modyfikowałem nie zmieniałem plików ikon i bez uruchamiania żadnego programu

szczotek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

michalus

Ekspert
IP zapisane
Sprawdź poprawność kluczy: HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2).
Uruchom CMD z prawami administratora i wpisz: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms"
Niestety nie wiem czy to cos da bo pomyslu nie mam co moze byc tego przyczyna...

slako35

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
u mnie aero się wyłączało na 7 Home Premium E, a w przywracaniu systemu był wpis odinstalowanie pakietu językowego, po przywróceniu systemu aero działało. Ale problem się pojawiał co kilka dni. Teraz mam 7 Ultimate Pl i na razie jest ok, poza kilkoma BSOD.

szczotek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane