Madzia

Ekspert
IP zapisane
Cytat: A$IOR w 17 Sierpień 2009, 14:04:50
Cytat: Madzia w 17 Sierpień 2009, 13:59:41
Cytat: A$IOR w 17 Sierpień 2009, 12:09:38
Madzia daj znac czy podmiana plików które wysłałem przyniosła jakiś skutek.
Gdzie mam je skopiowac/podmienic?
tu masz opis co powininnaś zrobic:
1.polecenie uruchom ---->services.msc----->Ochrona Oprogramowania (Software Protection)------>zatrzymaj usługę
2.plik tokens.dat przenieś do katalogu X:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform (gdzie X to litera dysku)
3.plik pkeyconfig.xrm-ms przenieś do katalogu X:\Windows\System32\spp\tokens\pkeyconfig (gdzie X to litera dysku)
4.włącz usługę Ochrona Oprogramowania (Software Protection)
5.kliknij klawisz win+r wpisz slui i wpisz klucz wersji RTM aktywując system telefonicznie
6.Ciesz się zainstalowanym Windows 7
Po co tak? Chce podmienic te 2 pliki co mi dales i powinna juz byc aktywacja w moj komputer i dalej to juz wiem jak. Tylko gdzie te 2 pliki (slui.exe i slmgr.vbs) mam skopiowac zeby zastapic te stare? Nie wiem gdzie one sa w systemie.

dawidengler

Gość
IP zapisane
pliki slui.exe i slmgr.vbs znajduja się w folderze x:/windows/system32 (gdzie x to litera dysku)

maras1111

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
A$IOR a czy tak telefonicznie można aktywować wersje HP i czy do tego można użyć tych kluczy które wrzuciłeś na yoyo ewentualnie czy masz może dostęp do klucza do tej wersji?

dawidengler

Gość
IP zapisane
można.w podobny sposób aktywowałem wersje professional

maras1111

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

dawidengler

Gość
IP zapisane

maras1111

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane

neo20020

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam czy moge prosić o dwa pliki slui.exe i slmgr.vbs prawdopodobnie to jest przyczyna  niewiem co się stało włączyłem kompa a tu czarne tło nic o aktywacji nie pisze standartowe ikony nawet w ulubionych nic nie mam proszę o pomoc

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Sotom w 17 Sierpień 2009, 18:36:42
Cytat: Madzia w 17 Sierpień 2009, 00:39:52
Cytat: A$IOR w 17 Sierpień 2009, 00:35:59
daj screena

Bo zle wpisujesz.
Musi byc tak:
slmgr.vbs -ipk <klucz>
To i tak juz jest teraz w moim przypadku bez znaczenia ;D
Cytat: neo20020 w 17 Sierpień 2009, 19:50:20
Witam czy moge prosić o dwa pliki slui.exe i slmgr.vbs prawdopodobnie to jest przyczyna  niewiem co się stało włączyłem kompa a tu czarne tło nic o aktywacji nie pisze standartowe ikony nawet w ulubionych nic nie mam proszę o pomoc
http://rapidshare.com/files/268163714/slui.exe.html
http://rapidshare.com/files/268164048/slmgr.vbs.html

szpachla

Aktywny użytkownik
GG.HF
IP zapisane
Przeczytałem temat ale dalej nie wiem jak aktywować świeżo zainstalowany RTM z wgranymi po instalacji Lang Packiem PL.
Pomoże ktoś?
Intel Core2Duo E6300 1,86@3.2 GHz
Asus p5k
G.Skill 2X1GB @ 900 MHz
GeForce 8800 GT, core @ 600 MHz
Chieftec GPS-450W

michalus

Ekspert
IP zapisane
Cytat: szpachla w 19 Sierpień 2009, 14:55:40
Przeczytałem temat ale dalej nie wiem jak aktywować świeżo zainstalowany RTM z wgranymi po instalacji Lang Packiem PL.
Pomoże ktoś?
Wersje Ultimate aktywujesz przez emulacje biosu loaderem np 7 loader release 4 badz 5 badz aktywatorem od Orbita i Hazara

Select

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam.
Mam problem z aktywacją. Windows 7 Ultimate RTM angielski spolszczony po instalacji. Jak mi się kończył 30 dniowy okres to postanowiłem aktywować. Zacząłem od 7Loader v 1.4 co się nie udało :( A potem już poleciało i użyłem wszystkiego co tylko znalazłem na blogu :)
Da się wrócić do stanu początkowego, czy trzeba formata robić? Albo czego jeszcze spróbować, żeby wreszcie mieć aktywowany.

lr001

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: Select w 20 Sierpień 2009, 17:19:49
Witam.
Mam problem z aktywacją. Windows 7 Ultimate RTM angielski spolszczony po instalacji. Jak mi się kończył 30 dniowy okres to postanowiłem aktywować. Zacząłem od 7Loader v 1.4 co się nie udało :( A potem już poleciało i użyłem wszystkiego co tylko znalazłem na blogu :)
Da się wrócić do stanu początkowego, czy trzeba formata robić? Albo czego jeszcze spróbować, żeby wreszcie mieć aktywowany.

z tego co pamietam to aktywowac trzeba angielsa wersje a dopiero pozniej LP wgrywac, ale moge sie mylic
WIN 7 PROF + LEGAL KEY + AKTYWACJA = :)

michalus

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Select w 20 Sierpień 2009, 17:19:49
Witam.
Jaki masz komunikat o aktywacji we wlasciwosciach systemu?Ile dni?