[Instalacja] Microsoft Windows 7 PDC Build 6956

Zaczęty przez urban92, 08 Grudzień 2008, 18:11:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

sproject

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: P³ock
IP zapisane
Dziwne, ja zawsze sobie z taką opresją radziłem z bootowalnej płyty zainstalowanego systemu, tam odnajdywałem konsolę ratunkową i zawsze wystarczał CHKDSK /R, który naprawiał problem.

Ale skoro w praktyce nie możesz uruchomić płyty z systemem, to jesteś w kropce.

michau

Ekspert
IP zapisane

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Płyta startuje ale w XP dochodzi do momentu po wczytaniu plików, gdzie powinno się wybrać partycję do zainstalowania a w 7 szary pasek na początku dochodzi do końca i też koniec. Ale postęp jest. Udało się zainstalować Ubuntu z LiveCD, tak, że chwilę posiedzę na tym systemie i ściągnę b. 7000.

A mam pytanko jeszcze. Czy po nowej instalacji Windowsa da się tak zrobić, że nie trzeba instalować od nowa wszystkich programów? Niby Backup od tego chyba jest ale jakie polecacie do tego programy? Bo to bez sensu za każdym razem po wyjściu nowego buildu robić wszystko od podstaw.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

michau

Ekspert
IP zapisane
Ja zawsze wszystko instaluję od nowa. Chyba istnieją jakieś programy do robienia kopii ale czy samych zainstalowanych programów to nie jestem pewien czy coś takiego istnieje.

Lepiej instalować wszystko od nowa.

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Cytat: umcs w 28 Grudzień 2008, 18:44:47
A mam pytanko jeszcze. Czy po nowej instalacji Windowsa da się tak zrobić, że nie trzeba instalować od nowa wszystkich programów? Niby Backup od tego chyba jest ale jakie polecacie do tego programy? Bo to bez sensu za każdym razem po wyjściu nowego buildu robić wszystko od podstaw.

Taki urok wczesnych wersi, nikt ci nie gwarantuje, że wogóle coś będzie działało. ;)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

michau

Ekspert
IP zapisane
Niektóre programy działają bez ponownej instalacji a niektóre wymagają ponownej instalacji taki ich urok.