Windows 7 Beta 1 (build 7000) wyciekł!

Zaczęty przez revanmj, 26 Grudzień 2008, 23:25:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: trybul w 27 Grudzień 2008, 22:58:06
Bez sensu, że wersji 64bit jeszcze nie ma w sieci, a taka tylko mnie interesuje.

Bez sensu jest ciągłe narzekanie. Wiadomo, że wersje 32-bitowe cieszą się większą popularnością i dlatego tak jest a nie inaczej. Czy to trudno zrozumieć?

effe

**
Użytkownik
IP zapisane
ok, a czym się tak naprawdę różni ta wersja 64 od 32? Czy jest dużo lepsza, szybsza?

michau

Ekspert
IP zapisane

effe

**
Użytkownik
IP zapisane
aha no tak więc jest mi to nie potrzebne:)

igacopierz

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
A ja zainstalowałem i sterownik od nVidia tez ale co się okazało nie mogę się podłączyć...

michau

Ekspert
IP zapisane

effe

**
Użytkownik
IP zapisane

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: effe w 27 Grudzień 2008, 23:41:00
3 GB:)

Skoro masz 3GB to 32-bitowy w zupełności ci wystarczy. Nawet jakbyś miał 4GB to 32-bitowy jest odpowiedni.

effe

**
Użytkownik
IP zapisane
Wracając do tej bety coraz częściej w sieci słyszę opinie, że to jednak fake, build 7000 to nic innego jak build 6956 tylko ktoś dla jaj przerobił numerek:) Co wy na to?

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
A ja mówie że nie :D Widać kilka zmian w instalatorze i nowy bootscreen jest już w Win PE.

michau

Ekspert
IP zapisane
Ludzie
Cytat: effe w 28 Grudzień 2008, 00:04:15
Wracając do tej bety coraz częściej w sieci słyszę opinie, że to jednak fake, build 7000 to nic innego jak build 6956 tylko ktoś dla jaj przerobił numerek:) Co wy na to?

Fake jak na razie to 7004 i 7012 bo tylko po jednym zdjęciu widziałem.

effe

**
Użytkownik
IP zapisane
a jest jakaś możliwośc aktywoania tego systemu aby nie było tak krótkiej ważności bo mam tylko 30dni?

janek2012

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jest, jest, poszukaj dobrze ;)

A moze ktoś powiedzieć jak wygląda nowy bootscreen?

trybul

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Wersja 64bity z tego co wyczytałem to lepiej wspomaga procesory 64 bitowe czyli ogólnie trochę szybciej chodzi, no i do tego muszą być aplikacje 64bit. Więc nie chodzi tutaj tylko o to, że obsługuje więcej niż 4gb ram, tak poza tym więcej niż 4gb ram to potrzebne jest tylko dla profesjonalej obróbki 3d itp.

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Cytat: trybul w 28 Grudzień 2008, 02:03:24
Wersja 64bity z tego co wyczytałem to lepiej wspomaga procesory 64 bitowe czyli ogólnie trochę szybciej chodzi, no i do tego muszą być aplikacje 64bit. Więc nie chodzi tutaj tylko o to, że obsługuje więcej niż 4gb ram, tak poza tym więcej niż 4gb ram to potrzebne jest tylko dla profesjonalej obróbki 3d itp.

W normalnym uzytkowaniu systemu\graniu itd. nie zauwazy się różnicy w tej szybszej pracy i lepszym wspomaganiem prockow 64 bitowych. Dla zwyklego uzytkownika praktycznie zadnej zmiany nie ma, zwlaszcza ze wiekszosc programow to wciaz programy 32 bitowe.