Favicon

Zaczęty przez Grechu, 10 Sierpień 2009, 17:34:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Grechu

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Kiedyś ktoś rzucił pomysł na Favicon ale chyba umarł?Może coś takiego?  :)

Ikonka zrobiona z obrazka jaki będzie widniał na sklepach z W7.

michau

Ekspert
IP zapisane
Grafika zastrzeżona nie wiem można do tego użyć.

Grechu

Aktywny użytkownik
IP zapisane
No to może konkurs na favicon? Tutaj można ją sobie wygenerować http://www.favicon.cc/

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
zawsze można zmodyfikować albo taką faviconę stworzyć na wzór tamtej, która mi się podoba :) Faviconą mogłaby być niebieska siódemka też.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Już wiemy, że IE9 korzysta z większych rozmiarów ikon do przypinania stron na pasku zadań, więc myślę, że dobrym pomysłem byłoby rozszerzenie obecnej favicony o rozmiar 32x32. Wtedy będzie dobrze wyglądała przypięta na pasku. :) Takie rozwiązanie wprowadzają już niektóre strony i mają je np. live.com, bing.com, czy nvidia.pl, a nawet moja skromna stronka szerokosc-menustart.xn.pl. ;) Przez jakiś czas miał też facebook, ale ostatnio coś zmienili i usunęli z ikony rozmiar 32x32. Ale pewnie w przyszłości do tego wrócą.

Wszystkie ikony od lewej, począwszy od live.com, a kończąc na ikonie tego forum, są przypiętymi stronami IE9.
Widać wyraźnie, że ikona forum jest od nich mniejsza, ponieważ posiada tylko rozmiar 16x16.

tomeh

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Stargard
IP zapisane
Ogólnie to chyba jest mało istotne co będzie i czy będzie ikona