MasterHamster

*
Nowy użytkownik
it ain't over 'til it's over
IP zapisane
Aktywowałem "chinolem" ale nadal wisi napis, że pozostało 30 dni. Wersja Ultimate E na VirtualBox'ie - próbowałem wpisać klucz oem ale nie przyjmnuje tego dla Ultimate'a (pewnie dlatego że ja mam E)  ???

buber82

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Na desktopie mam Gigabyte G31-M2 z biosem F10D, pomogło wyłączenie UAC i chińczyk, musiałem tylko z plytki robić repair i klepac bootsect /nt60 C:

MasterHamster

*
Nowy użytkownik
it ain't over 'til it's over
IP zapisane
Dzięki, ale chyba jednak poczekam na aktywator dla wersji E (nie przyjmuje oemowego klucza :-\). Być może zanim to nastąpi przyjdzie już do mnie paczka z Enterprise'em  :D

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Pierwsza sprawa, to nie jest żaden aktywator, tylko loader, LUDZIE!

Po drugie, loader od chińczyka po prostu wykonuje wszystko za użytkownika. Zautomatyzowany. Jeżeli komuś nie wychodziło na wow7ie, to po prostu coś źle robił.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

LuQ-1989

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Jastrzêbie-Zdrój
IP zapisane
W każdym bądź razie działa system został aktywowany czego chcieć więcej :D
PozdRo :)

kalvin

*
Nowy użytkownik
Szef Wszystkich Szefów
Miejsce pobytu: :: EU ::
IP zapisane
Cytat: buber82 w 29 Lipiec 2009, 21:09:20
Na desktopie mam Gigabyte G31-M2 z biosem F10D

Mam tą samą płytę i bios i poszło bez problemu na czystym systemie :)

tomaloo

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: okifax w 29 Lipiec 2009, 19:58:18
Jakby się komuś nie udawało "chinolem", przeglądając forum mydigitlife, znalazłem post, w którym była informacja o tym, by Ci, którym nie zadziała, sprawdzili, czy nie mają "tej ukrytej systemowej partycji". Jeśłi tak, to nadać jej literę i spróbować jeszcze raz... U mnie nie szło, nie szło i... po nadaniu litery, wszystko zadziałało.

W trakcie instalacji chińczyka wyskoczył jakiś bład gdzie chyba chodziło o dysk. Wersja Windowsa pozostała 30 dniowa.. Już nie pamiętam dokładnie jak wyglądał ten błąd. W moim MSI WIND u100 mam małą ukrytą partycję z systemem. Jak się do niej dostać, żeby nadać jej literę? Przez mój komputer jej nie widzę.

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
tomaloo, w wyszukiwarce w Start wpisz diskmgmt.msc i wciśnij Enter. Też mam U100 i nie miałem problemów ;)
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

Jaszczur

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: popuri11 w 29 Lipiec 2009, 20:52:08
u mnie co każde ponowne uruchomienie systemu podczas startu pokazuje się napis na czarnym tle starting cmain przez 30 sek czy u was też tak jest ? bo trochę mnie to denerwuje bo wydłuża mi start systemu .
Mi po instalacji WOWa tez to wyskakiwało ale tak na 5-10 sek. tylko że i tak potem Windows łapał freeza, a teraz mam chinola i napisu nie ma a system aktywowany :)

sebir86

**
Użytkownik
IP zapisane
Dajcie link do tego chinola bo ten aktywator z blogu nie dziala :/
Windows 7 SP1

PC:
Phenom II X6 1090T 3,2GHz@4,1GHz, ASUS Crosshair IV FORMULA, 8GB RAM(4x2GB OCZ AMD Black Edition ), AMD Radeon 6950@6970, ASUS Xonar D2X, WD Caviar's Black 1002FAEX & 7501AALS, Corsair AX850.

Bartos

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Le¿ajsk
IP zapisane
a co zrobić jeśli podczas ładowania loadera od chińczyka wyskakuje komunikat że nie można uruchomić tego polecenia na podstawowej wersji Windows?

mam x64 Ultimate
Windows MX RGB......Windows 7HP x64

tomaloo

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: Tom w 29 Lipiec 2009, 21:49:39
tomaloo, w wyszukiwarce w Start wpisz diskmgmt.msc i wciśnij Enter. Też mam U100 i nie miałem problemów ;)

Hm, tylko że partycja OM jako jedyna nie ma żadnych edytowalnych opcji. Albo ja już nie dowidzę;/

Generalnie w trakcie aplikacji chińczyka pojawia mi się to:
http://img258.imageshack.us/img258/2996/beztytuuctg.jpg

Doczytałem, że ta partycja jest nieedytowalna i jedynym wyjściem jest ją usunąć, a tego póki co nie chcę robić. Na Twoim u100 usuwałeś ją?

Pelczar

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
*** tu macie link do chinola :)

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane
Windows 7 Activator-HAZAR

a próbował ktos tego?

Tom