Język na ekranie logowania

Zaczęty przez kamil323, 29 Lipiec 2009, 11:25:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam
Mam windows 7 7100 RC, zainstalowane wszystkie aktualizacje i język polski (ten który wydał MS jako dodatkowa aktualizacja). No i wszystko fajnie, pięknie tyle że podczas włączania systemu, na ekrane logowania i podczas wyłaczania systemu mam język angielski ale- nie zawsze. Czasami się załapie jezyk polski, czasami angielski raz się zdazyło że pisało część po polsku a część po angielsku... W samym windowsie wszystko jest ok- 90% tekstów jest po polsku (te 10% to angielskie komunikaty w błędach, pomoc i kilka nie przetłumaczonych wyrazów) Niby to nie przeszkadza ale wygląda tak jakoś... dzwinie- niby mam po polsku a pisze po angielsku. I teraz pytanie- jak temu zaradzić?? :)

michau

Ekspert
IP zapisane
Paczka z językiem polskim nie jest w 100% przetłumaczona, możesz zainstalować spolszczenie os Scooby`iego dostępne na Forum.

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
źle mnie zrozumiałeś- teksty typu "Trwa Wylogowywanie" "Zamykanie zystemu" "Witaj" itp one są przetłumaczone ale nie zawsze się wyświetlają. Raz pokazują się po polsku a raz po angielsku i nie wiem dlaczego tak jest.

michau

Ekspert
IP zapisane
Odpowiem tak: to jest RC. W wersji RTM tak nie ma.
[strona nie jest już dostępna]

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
eh tyle że póki co nie da się go chya aktywować i nie ma na niego aktualizacji?

michau

Ekspert
IP zapisane
A jakie ty chcesz mieć aktualizacje?

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
no chodzby wykryto ostatnio krtytyczna luke w IE8 i wczesniej było wiele innych aktualizacji. Zresztą ja wole miec legala- od zawsze miałem tylko i wyłącznie legalne windowsy i jest i z tym dobrze. A z problemem sobie poradziłem. wystarczy wejść w panel sterowania następnie wybrać zegar, język i region. Potem kliknąc na zmień język wyświetlania, przejść do zakładki administracyjne kliknąć na kopiuj ustawienia i zaznaczyć dwa okienka na dole i zrestartowac system. I wszystko działa- mam teraz polski na ekranie logowania itp. ;)

1001111

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Kiedy pojawiła się aktualizacja tej luki? Poza tym jak parę miesięcy nie będziesz miał aktualizacji to system nie wybuchnie(ja miałem czysty XP SP2 bez nowych apdejtów do 2008).

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
aktualizacja wyszła dzisiaj rano i tak wiem ze nie wybuchnie ale wolę miec jednak system na bierząco w szczególności że jest to RC i błedy mogą być

1001111

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Ale jak przesiądziesz się na RTM to już błędów nie będzie.

kamil323

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
zawsze są jakieś błędy- nie ważne czy to beta czy RC czy RTM. Nie ma systemu niezawodnego- nawet xp ma już ponad 8 lat a mimo to ciągle są wypuszczane jakieś aktualizacje, poprawki itp

1001111

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
No wiem przecież, że błędy są zawsze. Chodzi mi o to, że narazie żadnych aktualizacji nie będzie, dopiero będą wychodzić min. w listopadzie. A poza tym sam sobie zaprzeczasz. Napisałeś, że błędy w RC mogą być, czyli można przez to zrozumieć, że w RTM nie będzie.

lolasher

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Spróbuj odinstalować angielski :D