Architektura conroe

Zaczęty przez hubert1, 19 Czerwiec 2009, 22:18:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
Jakie macie zdanie o architekturze conroe i jak patrzycie na nią przez pryzmat czasu (2006-2009) oraz jakie są zalety i wady przejścia na architekturę nahalem? Sądzicie że wydajność dzisiejszych procesorów Intela jest zbyt niska jak na pozostały sprzęt i czy wg. was potrzebna jest nam zmiana całej platformy (tj lga 1366). Jak myślicie warto wydawać krocie na mobo, proca i pamięć czy czekać na kolejną generację proców albo obniżenie cen.

Ja nie potrzebuję odpowiedzi na te pytania gdyż na razie sprzętu nie zmieniam ale jestem ciekaw waszych opinii. ;)

marusg

Aktywny użytkownik
hej ludziska,bêde królem spamowiska
IP zapisane
warto poczekać na Core i5,wydajność może być minimalnie mniejsza, ale będą tańsze. i7 ma podobno zostać platformą dla "entuzjastów"
jak narazie LGA775 ma się dobrze i wbrew przewidywaniom "nie umiera", osobiście uważam że, na dzień dzisiejszy najbardziej opłacalną i przyszłościową platformą jest AM3 od AMD
E5200@3,4Ghz|Gigabyte GA-EP31-DS3L|4GB A-data Gaming Edition|Scythe Mugen|Pentagram Silent Force 460W|CoolerMaster Elite 331|Gainward HD4850 Golden Sample|Segate Baraccuda 500GB|Samsung SyncMaster T190

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
ok. Z takim szczegółem że jednak am3 nie jest już platformą przejściową (było nią am2+)