Propozycja przywrócenia systemu reputacji.

Zaczęty przez Jooseph, 18 Czerwiec 2009, 00:30:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Drodzy Administratorzy, Moderatorzy, Użytkownicy. Jak zapewne wszystkim Nam wiadomo, jakis czas temu z forum został usunięty system reputacji. Wniosek złozyli użytkownicy tego forum, jednakowoż jak widzimy nie najlepiej z tego powodu się dzieje. Niewielu także mogło przewidzieć, że właśnie wtedy zaleje nas ta "fala". W jednej chwili do forum dołączyło wielu nowych uzytkowników, którzy uradowani brakiem jakiegokolwiek systemu oceny użytkownika szerzą spam, offtop oraz często obrażają innych użytkowników. Teraz moga bez przeszkód, nie martwiąc się o swoją reputację, za przeproszeniem: "Jechać po kim im się tylko podoba". Nie sądzę, żeby sprawiało to przyjemność także Moderatorom. Mnie osobiście krew by zalała, gdybym pewnego dnia zalogował się na forum, a mym zadaniem byłoby usunać cały bajzel wytworzony, przez spamerów, trolle oraz dzieci "wszystkiego". Z tego miejsca, jak tu siedzę, przed monitorem i pisze te słowa uroczyście wnoszę o Przywrócenie Sytemu Reputacji na forum. Pozdrawiam :)

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Oraz o to aby moderatorzy robili wiecej niz do tej pory albo by bylo ich wiecej ;)

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Z problemem "chwilowego" (mam nadzieje) braku moderatorów na forum zmierzymy się następnie. Teraz czas zrobić porządek z reputacją. Nikt nie zaprzeczy moim słowom: "Był system reputacji - był "względny" porządek, Nie ma systemu reputacji - ..." Wystarczy dokończyć ;)

lordzik24

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Siedlce
IP zapisane
A ja proponuje więcej ostrzeżeń i banów, i więcej moderatorów i czystki na forum i....  ::)

dodać ostrzeżenia. Tak jak tutaj w linku te pod avatarami. I będzie Git

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Poziom kultury osobistej niektórych delikwentów nie może niestety zostac zmieniony przez ostrzeżenie. Jeden z drugim, naspamią, na off-topują, dostaną bana na konto. Po czym stworzą nowe konto... dostaną bana na IP... Rozłączą NEOSTRADĘ i powrócą. Tutaj trzeba silnej ręki, mocnej riposty i władzy... a tą posiadają Administratorzy i Moderatorzy.

lordzik24

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Jak dostaną kilkanaście minusów to też mogą sobie nowe konto stworzyć...

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
To już zupełnie inna sprawa, chodzi o sam moment, w którym wielu użytkowników dało sobie spokój z kulturą, netykietą, szacunkiem do drugiego użytkownika. Możliwe, że jest to jedynie moje subiektywne odczucie, lecz według mnie wszystkie te najgorsze zjawiska zaczęły narastać wraz z momentem zniesienia Systemu Reputacji.

Madzia

Ekspert
IP zapisane

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Zwróćcie uwagę także na to, iż wraz z tym momentem na forum pojawiło się wielu nowych użytkowników... Jednakże niewielu może się pochwalić tym, że prawdziwymi użytkownikami forum mozna ich nazwać.

Tak więc, do momentu, w którym pojawią się Moderatorzy (ohh, jakiż piekny będzie ten dzień Duży uśmiech) postarajmy sie wykazywać nienaganną kultura osobistą, szacunkiem i co najważniejsze zdrowym rozsądkiem. Apeluję do kulturalnych użytkowników, o nie włączanie sie w spam w tematach dotyczących nowych buildów. Od tego mamy bowiem dział Spamowisko. Nie wdawajcie się także w żadne kłótnie. "Taki" najpierw zniży Was do swego poziomu, a następnie pokaże Wam jaki to on jest "wielki".

Jednym słowem Panowie i Panie... więcej rygoru i samozaparcia użytkowników. Jeżeli jeszcze ktoś zgadza się ze mną to niech wytoczy także własne działa (argumenty). Pozdrawiam Uśmiech

Szaaa... może nie zauważy...

lordzik24

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Taa.. Nie kłuć się z głupim, bo ludzie mogą nie zauważyć różnicy  ;)

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
IP zapisane
Czy nie ja pierwszy to zauważyłem ? ;> Ale nie ważne. Nieprzestraszeni pyskują i to nie jest fajne. Wiecej ostrzeżeń i banów na tydzień, itd.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Madzia

Ekspert
IP zapisane

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Jednym słowem... Tak. Ja osobiście za usunięciem Systemu Reputacji nie głosowałem, nie za bardzo także interesowałem się tym. Ale w chwili obecnej moge stwierdzić, iż idea mimo, że dobra, dała złe rezultaty.

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
IP zapisane
wg mnie niech tak zostanie, no może plus system piw lub coś takiego. Natomiast żeby uciszyć tą bandę jełopów potrzeba czegoś więcej. Bany na tydzień od razu, na wejście,
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Sephiroth

Aktywny użytkownik
ну погоди!
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
System reputacji został usunięty nie bez powodu. Jeśli ma wrócić, to tylko i wyłącznie po poprawkach - czyli będzie widać kto komu, kiedy i za co wystawił plusa bądź minusa. A co do zdania Joosepha w tej sprawie - zgadzam się, ostatnio tematy o nowych buildach to sam spam.
| Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz | ASUS P5E-VM DO | 6GB RAM DDR2 800MHz CL5 | ASUS nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB | HDD Samsung 750GB SATA II 32MB 7200 obr/min | Zasilacz Fortron 500W | Samsung SyncMaster T200HD |

Nothing is true. Everything is permitted.