Ulubiony system operacyjny

Zaczęty przez tbgkol, 04 Wrzesień 2008, 21:11:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wasz ulubiony system to:

Windows 1
Windows 2
Windows 3
Windows 95
Windows 98
Windows Me
Windows NT 3
Windows NT 4
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows Neptune
Windows Longhorn
MS DOS 1.1 - 6.22
Mac OS
Dystryucje Linux'a
Inny (System podaj w komentarzach)
Windows 7

michau

Ekspert
IP zapisane
Istnieje możliwość założenia jednego konta na jeden e-mail :) Wiem, że można założyć sobie dowolną ilość skrzynek ale jak ktoś używa jej do założenia konta z którego będzie spamował to taki adres do zablokowanych, a konto do usunięcia.

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Cytat: michau w 09 Wrzesień 2008, 22:22:04
Wiem, że można założyć sobie dowolną ilość skrzynek
No właśnie można ile się chce, więc nie ma takiego sposobu żeby blokować użytkownika, którego nie da się obejść.
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Cytat: tbgkol w 09 Wrzesień 2008, 20:18:21
A co to ma do zapobiegania przeciw dziciom neo?

Abuse to też zwyczajowa nazwa działu u dostawcy usług internetowych, który zajmuje się rozpatrywaniem skarg dotyczących nadużyć. Zgodnie z RFC 2142, dział ten powinien posługiwać się adresem e-mail abuse@nazwa_domeny.

Odetnie się gówniarzom net :P

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
Cytat: urban92 w 10 Wrzesień 2008, 18:51:37
Cytat: tbgkol w 09 Wrzesień 2008, 20:18:21
A co to ma do zapobiegania przeciw dziciom neo?

Abuse to też zwyczajowa nazwa działu u dostawcy usług internetowych, który zajmuje się rozpatrywaniem skarg dotyczących nadużyć. Zgodnie z RFC 2142, dział ten powinien posługiwać się adresem e-mail abuse@nazwa_domeny.

Odetnie się gówniarzom net :P

No nie wiem, a jeżeli rodzice dzieciaka nie wyrażą zgody? Bo np. potrzebny im jest internet do pracy?

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Nawet jeżeli tak by było, to dowiedziawszy się o wybrykach swej pociechy rodzice zabronią takiemu 10 letniemu kurduplowi korzystać z Internetu :)

matrix0123456789

Aktywny użytkownik
IP zapisane
CytatNeo mają zwykle neostradę. Zresetują modem i mają nowe ip. Jest jeszcze jakiś sposób?
Masz na to jakieś dowody? nazwa (neo-neostrada, jak auto-autostrada) nie jest dowodem. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć.

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
Cytat: matrix0123456789 w 11 Wrzesień 2008, 21:28:55
CytatNeo mają zwykle neostradę. Zresetują modem i mają nowe ip. Jest jeszcze jakiś sposób?
Masz na to jakieś dowody? nazwa (neo-neostrada, jak auto-autostrada) nie jest dowodem. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć.

Powiedziałem zwykle.
Wejdź i o dzieciach neo poczytaj http://dziecineo.prv.pl/
Nie napisałem przecież że wszystkie neo mają neostradę.

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Co prawda jestem zwolennikiem rozwiazan Microsoftu i od moich piewszych chwil przy komputerze towarzyszyl mi dos, win3.1 i ogolnie windowsy od 95 do visty...ale odkad przesiadlem sie na Mac OS, nie ciagnie mnie juz spowrotem i jestem naprawde zadowolony z Leoparda. moj glos pada wiec na Mac OS i gdybym mogl wybrac 2 glosy to padlby na Viste. usprawiedliwiajac sie nieco - z gier na pc juz zrezygnowalem, od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy :) po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Mercor w 18 Wrzesień 2008, 03:50:33
od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy :) po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.

Mac'i może byłyby bardziej popularne, gdyby było więcej programów na nie, a ty Mercor jakiego używasz komunikatora?

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: tbgkol w 18 Wrzesień 2008, 19:16:50
od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy :) po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.

Mac'i może byłyby bardziej popularne, gdyby było więcej programów na nie, a ty Mercor jakiego używasz komunikatora?

Pewnie Adium :P

michau

Ekspert
IP zapisane

japan

Aktywny użytkownik
the Lizard King
  1. filipzajac@hotmail.com
Miejsce pobytu: £ód¼
IP zapisane
Co prawda jestem zwolennikiem rozwiazan Microsoftu i od moich piewszych chwil przy komputerze towarzyszyl mi dos, win3.1 i ogolnie windowsy od 95 do visty...ale odkad przesiadlem sie na Mac OS, nie ciagnie mnie juz spowrotem i jestem naprawde zadowolony z Leoparda. moj glos pada wiec na Mac OS i gdybym mogl wybrac 2 glosy to padlby na Viste. usprawiedliwiajac sie nieco - z gier na pc juz zrezygnowalem, od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy :) po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.
Również ostatnio zauważyłem, że wolę MacOS'a, z tych i nie tylko tych powodów. Jestem właścicielem iMac'a z procesorem G5. Nie jest to może rozwiązanie najnowsze, ale miło mi się na nim pracuje. Korzystam z systemu 10.4.11, a już wkrótce przesiądę się na 10.5.4. Wszystko czego potrzebuję do szczęścia pod Maczkiem to Firefox, iLife'08 i Office 2008 (wciąż działają na starych procesorach, i dobrze).
Ah, i wiele gier też jest wydawana pod MacOS. Niestety, nie w Polsce. Ktoś tutaj pamięta grę Marathon (od Bangie [mam wrażenie, że źle napisalem, proszę wybaczyć xD], twórców Halo)? W '94 bodajże została wydana, tylko na Maca, jeden z największych klasyków gier FPP :D

Mercor

Ekspert
IP zapisane
no oczywiście ze Adium :) a na macu jak powiedział poprzednik pracuje sie wygodnie :)

zawisza czarny

Gość
IP zapisane
Moje systemy to Linux, MAC no i oczywiście jak chce sobie zagrać to włączam XP'ka ;]

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
Ja Mac OS lubię nie tylko za wygląd ale i za to (albo przede wszystkim za to), że większość plików konfiguracyjnych to XML dzięki czemu łatwo jest je modyfikować. Poza tym u mnie bynajmniej działa o wiele szybciej od Windows'a, a dzięki temu, że sterowniki to rozszerzenia jądra to przy podłączeniu różnych pendrive'ów nie instaluje sterów za każdym razem jak Windows :P