Gadu Gadu a zużycie procesora.

Zaczęty przez Misquamacus, 05 Luty 2009, 19:23:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

TonyM

Zaawansowany użytkownik
Que te pasa man?
Miejsce pobytu: STW
IP zapisane
Cytat: gregor_y w 06 Luty 2009, 00:00:06
Cytat: TonyM w 05 Luty 2009, 23:51:28
hah... to jest GG beta nie? to co się dziwisz, pewnie jest tak zoptymalizowana, że aż tyle ramu zżera? Weź sobie 7.7 i gitara powinna być...

Ile ramu? 16mb to dużo...?

chyba 61mb xD (przejęzyczyłeś się)
7.7 pożera max 20mb :P

Mefi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
fakt to nowe gg je dużo pamięci :(
teraz mam włączone gadu i wcina mi od 44 656 do 50 +mb  :(
jak zrobić żeby chciało mniej jeść ;p ??

Dziękuje :)

shprica

*
Nowy użytkownik
:D
IP zapisane
zaladuj sobie zamiast gg aqq. swietny program, bardzo konfigurowalny, na wszystkie strony z klientem jabbera, gg, tlena. malo zasobozerny i poreczny. polecam

orzech

Aktywny użytkownik
Windows 7 Ultimate PL
Miejsce pobytu: Opole
IP zapisane
Dokładnie, od kiedy GG zaczęło mi pożerać 90% procka to wyj#$@lem ten syf i zainstalowałem AQQ. Szkoda że wcześniej o nim nie słyszałem, bo już dawno bym się przesiadł.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

TonyM

Zaawansowany użytkownik
Que te pasa man?
Miejsce pobytu: STW
IP zapisane
Podobnie i ja mam tylko, że mi 55% xD, coś z tym nowym GG jest nie tak.

PS zawsze tak uważałem ;P

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
ja miałem 60% ale w Task Manager'rze więcej pobierał mi Steam, gg było gdzieś daleko a poza tym nie czułem jakiegoś obciążenia.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Boss

**
Użytkownik
IP zapisane
Powiem tylko tyle
GG to pseudo-komunikator dla pokemonów, trollów i dzieci neo !! Precz z Padu-Padu  >:(
Ludzie! Odinstalujcie GG i poznajcie alternatywy, obiecuję że nie będziecie rozczarowani. GG=masa reklam, zasobożerność, bardzo uboga funkcjonalność, beznadziejna pomoc itd. GG śmierdzi >:( Obrzydliwy komercyjny shit.
Pozdrawiam :)

hendrix_radek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ja używam Kadu pod windowsa i pyrka ładnie :D

Select

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Program, który naprawia gadugadu: http://bk2.prv.pl/
U mnie spadło zużycie pamięci. No i reklam nie mam  ;D

run3

**
Użytkownik
IP zapisane
Hey

Dla wszystkich narzekających na zasobożerność gg.Osobiscie od dawna nie używam orginalnej aplikacji gg bo  szkoda mi nerwów ,wiec zaproponuję gglite.Prostacki program który obsługuje również tlena.A jeżeli potrzebujemy obrazki, flash działajacy w tle to prosze bardzo .Jeżeli tak prostacki program również by obsługiwał Skype to bym miał jeden i spokój ,ale cóż nie można mieć wszystkiego.
Mimo że ramu mam dużo wole nie instalowac aplikacji które ładują mi śmieci do systemu bez mojej zgody.
Pozdrawiam

kacprusia19

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: £ód¼
IP zapisane
Wyłączasz wszystkie nie potrzebne programy zużywające pamięć ram i jedziesz jeśli będzie się dalej zacinać to sprawdź czy tą pamięć 1,5gb masz zainstalowaną  ::)
Najlepszy portal i forum o chiñskich telefonach z opisami i plikami do pobrania.