umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Takie głupie pytanie... co zrobić, żeby otwierał mi się "My computer" a nie "Library" po przyczepieniu ikonki explorera do paska? Trochę mnie to denerwuje...

Nie wiem czy dobrze nazwałem temat (?)
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

michau

Ekspert
IP zapisane
Zmieniłem temat chyba będzie czytelniejszy i bardziej zrozumiały dla wszystkich.

Przyłączam się do pytania bo i mi się "Library" nie podoba.

hpx4000

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa, M³ociny
IP zapisane
Wejść do my computer/windows, zrobić skrót do Explorer.exe na pulpicie. Prawy przycisk myszy na skrót, proporcje i zmienić ścieżkę na %SystemRoot%\explorer.exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
Następnie przeciągnąć skrót na taskbar.
Poza tym można włączyć linki i będziemy mieli skróty do wszystkich folderów które chcemy mieć
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Oooo... jak fajnie. Dzięki.

Jednak nie aż tak fajnie jak miało być. Niby działa ale nie tak jak chciałem. Po otwarciu tym sposobem "My Computer" i otwarciu np. jakiejś partycji, otwiera się ona w innym oknie. Da się tak, żeby otwierała się w tym samym?
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

sloniupl

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
A co zrobić żeby nie otwierało mi każdego folderu w osobnym oknie??  ;)

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: sloniupl w 18 Marzec 2009, 09:34:38
A co zrobić żeby nie otwierało mi każdego folderu w osobnym oknie??  ;)

Tools > Option Folder > Zakładka "General" > zaznacz "Open each folder in the same windows"

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ale do wyżej opisanej metody (trzeci post) i pojawiającego się problemu (czwarty post) tego opisy nie da się zastosować
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

sloniupl

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
No właśnie, kiedy "normalnie" otworzę komputer to"normalnie" mi się okna otwierają, a kiedy przez ten skrót to każde w osobnym oknie.