Nie działające gry pod vistą .

Zaczęty przez lukas_gab, 15 Marzec 2009, 15:56:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Witam ! Mam problem z niektórymi grami , mianowicie starsze gry nie bangalają ;( Co to oznacza? A to ze np. Diablo II nie wykrywa trybów graficznych zarówno na viście jak i na xp , a do tego dochodzi problem z AoE II a mianowicie : 

Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemów ?

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Osz Ty... mnie to za piracenie jechałeś a na pulpicie skrót do P2M  ;D

Jak odkopie płytę to sprawdze jak ma sie AOEII na GeForce... Możliwe, że jest to spowodowane tym, że masz karte Quadro.

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
P2m nigdy nie było nielegalne ;p  Ale sęk w tym że kiedyś wszystko działało i nie wiem co jest zle , nie wiem czy to wina updatu biosu sterów czy czegokolwiek innego - wie może ktoś z kad zassac stare biosy do Thinkpadów ?

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Mnie AoE II działa w pełnej krasie i mam GF 8600GTS. Dodam że mam Vistę x64. ;D
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
AoE II śmiga. Śmigał mi też na geforce 7100GS na viście. Aczkolwiek jak przekopiowałem pliki z visty na 7 to gra nie działała, musiałem skombinować wersję instalacyjną żeby zadziałała.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Tu coś chodzi o stery do karty i biosy , ale jeszcze nie wiem co ... kiedyś wszystko działało .. ech .

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Mnie pod Vistą działa nawet 13-toletnia gra. ;D od tytułem: Lomax. Pewnie ktoś zna. ;D
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)