Gadu-Gadu 8

Zaczęty przez michau, 19 Maj 2008, 11:28:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Cytat: urban92 w 28 Lipiec 2008, 15:32:36
Ja porzuciłem gg na rzecz alternatywnych komunikatorów :)

Tlen, Miranda, AQQ, Konnekt, Hapi - wiele tego zaliczyłem ale ostatnio doszedłem do wniosku że nie chce mi się już bawić w inne sieci, transporty itp. itd. skoro i tak 90% moich znajomych ma tylko gg, a Ci którzy mają inne komunikatory z gg i tak korzysta. Wracam do starego gg bo nie chce mi się już bawić w programy które są mi zbędne :) Oczywiście mówię tu tylko i wyłącznie o swojej sytuacji.

michau

Ekspert
IP zapisane
GG rządzi :) A Nowe GG w wersji 8 na razie do mnie nie przemawia.

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Ja mam kilku znajomych z jabbera, ale przez długi czas wystarczyło mi tylko samo gg :P

michau

Ekspert
IP zapisane
Ja nawet mam numer ICQ ale kto z tego korzysta w Polsce? Wiedzą że jest GG i tak im dobrze ;)

lukasz21

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ściągnąłem, zainstalowałem i co - zachwycony nie jestem: tworzenie profilów nie działa, skórka domyślna całkiem niezła ale nie do końca dopracowana tak jak reszta, transfer działa dobrze, nie można usunąć grup 'Ignorowani' oraz 'Pozostałe', wiadomości wysłane podczas naszej nieobecności na GG przechodzą od razu do archiwum, dobrą opcją są zakładki. Podsumowując program pisany jest od nowa i zapowiada czeka ich jeszcze sporo ale to sporo roboty. W połowie sierpnia będzie wydana kolejna beta nowego GG.

michau

Ekspert
IP zapisane
Nowe GG jest pisane od nowa więc wszystko przed nami :) Poczekajmy na kolejną betę wtedy zobaczymy jak się starają.

lukasz21

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ale pomysł na nowe GG jest dobry, nareszcie rozdzielili opcje statusu i opisu i chyba nawet nie ma ograniczenia znaków w opisie.

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat14. Ilu znaków można użyć w opisie kontaktu?

Pojemność opisu to 250 bajtów - powoduje to, że dopuszczalna ilość znaków w opisie może być różna w zależności od ich objętości. Zazwyczaj znaki zajmują 1 bajt, ale są również znaki które zajmują aż 3 bajty. Polskie "ogonki" (ą, ć, ę itd.) zajmują po 2 bajty.

Źródło: http://www.gadu-gadu.pl/beta/faq/

Jest ograniczone :)

lukasz21

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Licząc tak, że wszystkie znaki miałyby maksymalna ilość bitów (3 buty) to wychodzi i tak więcej znaków (około 85) niż w starym GG gdzie max było 70 znaków niezależnie od ich rozmiaru.

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
W poniedziałek ma wyjść kolejna beta GG8 :) Źródło: http://www.gadu-gadu.pl/beta/zapowiedz/

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
to teraz czekamy na nowego banner killera :)

mich@l2312

**
Użytkownik
IP zapisane
Używam GG8 beta 2 od wydania i działa bardzo stabilnie (jak na betę :)). Tylko nie potrzebnie przy uruchamianiu pokazuje się okno z kontaktami.

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: revanmj w 18 Sierpień 2008, 18:10:28
to teraz czekamy na nowego banner killera :)

Już jest dostępny na www.bk2.prv.pl

BK_noweGG_b6001.zip

Nowa wersja oznaczona 6001 działa lepiej niż pierwsze wydanie :)

lukasz21

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Mała poprawka to nie jest Beta 2 tylko kolejny Build Bety 1 a to jest różnica. Do Bety 2 jeszcze daleka droga.
Sprawdzał ktoś nowego Baner Kilera - działa?