Błąd przy uruchamianiu gier/aplikacji.

Zaczęty przez Pakerolo, 23 Luty 2009, 23:56:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pakerolo

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
To mój pierwszy post. Witam wszystkich. Mam problem, gdyż jak włączam jakąś gre, np. CoD4 albo Burnout Paradise to wyskakuje mi błąd (załączam screena) że nie może znaleść pliku d3dx9_37.dll. Odrazu tłumacze: Mam dwie partycje D i C. Na D mam XP i tam zainstalowałem pierwotnie gry a na C miałem inne dane. Potem na C wrzuciłem siódemke i tam przeniosłem gry bo chciałem na niej pograć, a siódemka nie widzi mi dysku D... Na XP wszystko hula(ze sterami nvidi). To najprawdopodobniej wina sterów do karty bo jest w nazwie "dx" jak directx... Ale wolałbym nie instalować sterów od nvidi bo mulą strasznie (3-5 procesów...). Mogę jakoś zachować stery MS-u i żeby działało ? I pomóżcie też co do tego że mi nie widzi D... I mam procek AMD 64 X2 +4200, czy opłaca się zmienić na 64 bitową siódemke ? Pozdrawiam !
AMD Athlon 64 X2 4200+
Segate Baracuda 250 GB : Xp Pro; 7 BETA-7022
NVIDIA Geforce 7300 GT (Gigabyte,256mb-ddrII)
4GB RAM (DDR II, 800GHz)
Ag Neovo F-419

PS3,Philips 42",Quadral 500,Ampli-Onkyo..

Mikaka

**
Użytkownik
IP zapisane
Wpisz w google tą nazwe, wyskoczy ci dll-files.com ściągasz ten dll ze strony i pakujesz do C:\Windows\system32
Musiałem już z kilkoma grami tak robić, niektóre wymagają jeszcze xinput_(liczba).

Coletta47

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Co do tej ukrytej partycji to http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=7&t=306712
Google nie gryzie  ;)
"W 90% przypadków problem znajduje siê miêdzy klawiatur±, a krzes³em."

Pakerolo

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Dzięki Mikaka-pomogło :) Colleta47-Sposób na partycje też :) Google nie gryzie ale cos chyba źle przepisałem nazwe tego pliku i nic nie znalazl... Ale wkoncu po to jest to forum, że jak sie czegos nie wie to sie pyta ;p
AMD Athlon 64 X2 4200+
Segate Baracuda 250 GB : Xp Pro; 7 BETA-7022
NVIDIA Geforce 7300 GT (Gigabyte,256mb-ddrII)
4GB RAM (DDR II, 800GHz)
Ag Neovo F-419

PS3,Philips 42",Quadral 500,Ampli-Onkyo..

Mikaka

**
Użytkownik
IP zapisane
Musisz uważać na xinput, musiałem je wgrać do Crysisa, i działał, ale wtedy w ET Quake Wars nie działała mi mysz w grze, więc jakby ci mysz nie działała w jakiejś to spróbuj usunąć xinput. Mówie tylko żebyś wiedział, co sie może stać.