Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 na 256MB RAM - Rozwiązanie!
gregor_y:
--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 23:18:39 ---... zauważmy że windows (nawet vista) tuż po instalacji chodzi strawnie nawet na słabej maszynie... sytuacja ma się gorzej gdy trochę na nim popracujemy ;]
--- Koniec cytatu ---
Miałem Viste 2 lata i jakos nie spowolniła...z XP się zgodze po jakims czasie zwalniał...
Co do reszty meczenie dysku i procesora??? cóz może tego nie odczuwam bo mam maksymalny tryb oszczedzania energi...
gothmori:
oj.. to nie jest to samo ;] /etc
w linuxie jest o wiele swobodniejsze ;]
konfigi mogą mieć różną forme ;]
no chyba że z komputera prawie nie korzystasz albo przeglądasz na nim tylko strony www ;]
Są narzedzia do czyszczenia ale dzielą się na takie które wymagają zaawansowanego urzytkownika i na takie które wywalają za dużo ;]
lukas_gab:
podaj mi konkretne przykłady wyższości /etc od rejestru ;p
sCooBy^:
--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 23:32:17 ---oj.. to nie jest to samo ;] /etc
w linuxie jest o wiele swobodniejsze ;]
konfigi mogą mieć różną forme ;]
no chyba że z komputera prawie nie korzystasz albo przeglądasz na nim tylko strony www ;]
Są narzedzia do czyszczenia ale dzielą się na takie które wymagają zaawansowanego urzytkownika i na takie które wywalają za dużo ;]
--- Koniec cytatu ---
Przy dzisiejszych 2-3-4GB pamięci RAM wielkość rejestru (czy to jest 40MB czy 60MB) nie ma dużego znaczenia ;)
Jak byś wiedział jak działa dostęp do danych w rejestrze to byś nie pisał w ten sposób. Dla szybkości dostępu do danych nie ma znaczenia zaśmiecenie rejestru. Mi rozrośnięcie się rejestru rok po instalacji Visty (Obecnie już używam Seven) o całe 12MB nie przeszkadza ;)
gothmori:
→lukas_gab
to programista decyduję jak ma wyglądać config a nie system operacyjny ;]
config może być w postaci pliku xml, skryptu w bashu lub co tam jeszcze nasz programista wymyśli ;]
może przyjąc (i czesto przyjmuje) coś na styl configów z ustawieiami w fluxboxie ;] co ciekawe, motywy do fluxboxa tez mają taką formę...
Jeśli coś będzie się kopało przez configi z /etc to raczej będzie to wina programisty ;] ponieważ forma tworzenia configów tutaj jest baaardzo swobodna ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej