Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)

<< < (5/32) > >>

gregor_y:

--- Cytat: gothmori w 27 Styczeń 2009, 19:43:21 ---Na moje oko portal twórzy grupa zatwardziałych i nieobiektywnych zwolenników systemu windows przez co temat systemów open source'owych jest tematem tabu (nawet w dziale offtopicowym) poza oczywiście topicami i wypowiedziami które szydzą z opensource lub urzytkowników korzystających z dobrodziejstw wolnego oprogramowania...
zgłosiłem obraźliwe posty do usunięcia wczoraj i dziś po raz drugi...
reakcji zero... ten portal nie powinien nazywać się serwisem informacyjnym lecz portalem fanów systemu windows..

--- Koniec cytatu ---

A reakcja na forum Linxa jak by była? idz człowieku się ogarni bo pierdoły piszesz i tyle...zobacz jak początkujących użytkowników Linuxa traktują weterani...koniec tematu u tyle...

urban92:

--- Cytat: pionner w 27 Styczeń 2009, 19:57:11 ---Linux to też system i nie, nie pójdzie ci na nim Tibia
--- Koniec cytatu ---

To jest akurat gigantyczna zaleta tego systemu :P

Oczywiście nie mówimy nikomu o wine

pionner:

--- Cytuj ---Oczywiście nie mówimy nikomu o wine

--- Koniec cytatu ---

Powiedzieć możemy, nie sądzę żeby "przeciętny XP-kowy Tibijczyk czy WoWijczyk"(nie chcę tu nikogo urazić, chodzi mi o bezmuzgi które po 22 godziny dziennie expią w tym samym miejscu, znam takiego jednego)nie da rady winka skonfigurować ;D

robertnik:
Windows Mobile zaczyna przegrywać na rynku urządzeń mobilnych, Aple "wykasza" go 2 modelami iPhone, do tego dołoży jeszcze Palm. Jestem pewiem że WM7 będzie "ohhh achhhh" bo inaczej oddadzą rynek mobilny, a to będzie bolało.
Na desktopy nie ma alternatywy dla Windows, bo gry pisane są na Dirext a nie OPNGL. Segment netboków jest do wzięcia, grać się na nich nie będzie. Tu liczyć się będzie szybkość i niezawodność. Windows poleci z przyzwyczajenia, jednak osobiście wolę kupić taniej bez OS, lub Linuxem. Oczywiście Linux nie jest jeszcze dostatecznie szybki, ale Alpha 9.04 na ext4 prezentuje się obiecująco. Niestety Aple nie chce tego rynku, ich polityka wyklucza sprzedaż systemu na inne niż ich własne urządzenia, a te z kolei należą do najdroższych...
Szczerze to przydał by się jeszcze jakiś gracz z innowacyjnym podejściem, coś na wzór sukcesu iPhone, jednak to pobożne życzenia.
Se7en wygląda obiecująco. Wystarczy przyspieszyć start i wyeliminować błędy.
Pozdrawiam

gothmori:
pionner ale ja nikogo nie chcę zachęcać do linuxa... tylko stwierdziłem fakt że artykuł to stek bzdur.. nie oczekuję od nikogo aby tworzył dział o linuxie xD to by było w tym miejscu nawet śmieszne ale obserwuję ten portal i to forum już długo, jest to jedno z wielu źródeł z których czerpię informacje na temat windowsa 7 którego byłem ciekaw...
Zauważyłem po prostu zamkniety temat w dziale offtopic... gdzie jak sama nazwa wskazuje rozmawia się na wiele tematów.
Uważam że ten cytat był kolejną śmieszną prowokacją ze strony scoobiego...

→gregor_y
"A reakcja na forum Linxa jak by była?"

skopiowałem tekst więc błędy to nie moja zasługa...
Patrząc na Twoją wypowiedź można dojść do wniosku że nie próbowałeś i nie widziałeś...
Wiesz? napisałem na swoim blogu notę o tym że forum czy portal może założyć każdy, ale nie każdy działa etycznie... napisałem o tym że niektórym odbija i myślą że jak mają swój kawałek serwera to moga publikować co chcą... no akurat tu nie ma nawet w 1/10000000 czegoś takiego jak w podanych 2 przykładach w tej nocie, zrekompensowanych próbą złamania hasła bloga (wiem że śmieszne ale noob nie wie gdzie udeżyć) i próbą włamu do komputera.. no i licznymi obelgami i wyszydzeniami... do czego zmierzam? jesli Jasiu jest zły i kopie dziewczynki po kostkach to Ty też masz tak robić?
Nie ręczę że na każdym linuxowym forum jest ok ale znam przypadki w których pisze się o windowsie np. forum ubuntu...
Zauważ że wielu poczatkujących (cZesto i zaawansowanych) użytkowników ma jeden i drugi system na dysku (np. ja) i często pojawiają się pytania typu jak odzyskać gruba po instalce windowsa... więc to nie może być tabu... a forum może założyć każdy i to w kilka minut...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej