Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)
pionner:
--- Cytuj ---Szczerze to przydał by się jeszcze jakiś gracz z innowacyjnym podejściem
--- Koniec cytatu ---
Żeby byli gracze, muszą być gry.
Znajdź mi Gears of War lub Unreal Tournament 3 na Linuxa to się przesiądę, bo jak sobie pomyślę o tych torturach z konfiguracją sterowników pod konsolą, a potem jeszcze męczarnie z WINE które i tak najnowszych gier nie obsłuży, to wolę wydać te 500 złotych na Windowsa, gdzie instalacja polega na klikaniu dalej, co jakiś czas(w Viście) potwierdzić UAC ;D
Piszesz o odzysku GRUBa, to wogóle możliwe? Bo zainstalowałem 7 i mam teraz 3 OSy: Mandriva 2009(linux), Vista i 7 przy czym do linuxa nie mam dostępu a windows nie widzi partycji linuxa ;(
Swoją drogą Microsoft powinien wreszcie dodać możliwość dodania innych OS niż tylko winda do menu wyboru systemu(nie pamiętam jaką to nosi nazwę)
gregor_y:
--- Cytat: pionner w 27 Styczeń 2009, 20:31:50 ---
Znajdź mi Gears of War lub Unreal Tournament 3 na Linuxa to się przesiądę,
--- Koniec cytatu ---
Bez urazy ale te gry są nudne...
gothmori:
→pionner powtarzam, ja Cie nie zmuszam do linuxa xDD to nie jest miejsce na takie dyskusje.. z resztą napisałem w pierwszym poście... nie będę rozwodził się na temat działania linuxa w miejscu gdzie nie jest to porządane...
gruba można odzyskać ;] trwa to ja wiem... zależy jak szybko piszesz na klawiaturze ;] mi to zajęło ok minuty ;p a potem restart.. ;] przywracałem już gruba na wielu kompach ;] sam grub jest o tyle fajny że zbootujesz z niego każdy system poza merdaną wersją maca na pc ;] chociaż może i dało by się zmodyfikować gruba ;] ale bootloader jest na płycie i maca można bootować z płytki ;]
robertnik:
Polecam boot menegera zainstalować na jakimś starym pendrive. Bez pendrive botują się Windowsy i można je dowolnie reinstalować. Po zabootowania z pendriva i skonfigurowanym boot meneger-em startujemy dowolny OS. Odpadają problemy po reinstalacji czegokolwiek.
Polecam
c!No:
taki temat to tykająca bomba na forum gotowa na czystki, tak samo niebezpieczna jak temat co kupic konsole czy pc lub rozmowa o religi z moherem
twórca Ubuntu jak i twórcy innych systemów operacyjnych może i zerknęli na win7 by podpatrzeć pomysły i być może je rozwinąć, choć to ostatnie może byc sporym problemem bo wszystkie pomysły opatentowują a potem oskarżają sie kto kogo skopiował.
sam osobiscie pracuje na paru systemach od w98 xp vista w7 redhat winmobile android
każde ma coś w sobie co przydało by się w drugim
ale żeby od razu fanem pfffe, raczej przekręcona kolejność wyrazów Twórca Windows 7 fanem Ubuntu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej