Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wyciekł Windows 8 build 6.1.7955 pre-M3
Krendzel:
--- Cytat: Jaszczur w 26 Kwiecień 2011, 00:45:01 ---
--- Cytat: sCooBy^ w 25 Kwiecień 2011, 21:45:15 ---torko.net/6.2.7955.0.fbl_srv_wdacxml.110228-1930_x86fre_client-ultimate_en-us.iso.torrent
--- Koniec cytatu ---
Ten z linku ma 2.49. Czymś się różni? Podobno coś w nim jest grzebane ???
--- Koniec cytatu ---
Nie mam pojęcia. Teraz właśnie na tej wersji siedze i chyba wszystko jest ok. Niby nie ma tego metro UI ( Ctrl + Alt + Del ) Nowego menadżera ale chyba da się włączyć.
luk4s:
--- Cytat: Jaszczur w 26 Kwiecień 2011, 00:45:01 ---
--- Cytat: sCooBy^ w 25 Kwiecień 2011, 21:45:15 ---torko.net/6.2.7955.0.fbl_srv_wdacxml.110228-1930_x86fre_client-ultimate_en-us.iso.torrent
--- Koniec cytatu ---
Ten z linku ma 2.49. Czymś się różni? Podobno coś w nim jest grzebane ???
--- Koniec cytatu ---
wersja od torko i ta druga to zlepek dwoch buildow - instalator od 7850 i install.wim od 7955. jedyna roznica jest taka, ze torko ma nieskompresowane .iso i dlatego plik jest wiekszy. na mdl piszą, że jest ok.
Krendzel:
Co nie zmienia faktu że tych nowości z 7955 u mnie nie nie widzę :) "ugly boy" nie mam , ekran logowania wygląda normlanie. Tak manager jest stary , wstążkę muszę samemu odblokowywać.
EDIT. jednak Metro Ui trzeba samemu odblokować. Niestety u mnie ten sposób nie działa..
Unlock - MDL
EDIT2 : filmiki na YT strasznie tną i nie ma dźwięku...
EDIT3 : Gier nie idze zainstalować ponieważ nie można zainstalować Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package :/
darkfilip15:
Udało mi się uruchomić nowy ekran logowania. Szczerze mówiąc to sam dokładnie nie pamiętam jak mi się to udało :P Najpierw bawiłem się w uruchamianie RibbonUI. Później otwierałem (jako administrator oczywiście) trzy aplikacje w folderze: C:\Windows\System32\oobe
Te aplikacje to:
-windeploy.exe
-oobeldr.exe
-msoobe.exe
Po uruchomieniu którejś z aplikacji otworzy się okno konfiguracji systemu (tworzenie użytkownika, etc.). Po tym za każdym gdy uruchomię komputer ponownie ukazuje mi się nowy ekran logowania. Niestety bez tego ludzika gdzie trzeba nacisnąć CTRL+ALT+DEL. Jedyny mankament jest taki, że po pierwszym restarcie kompa usuwa nam się pierwotne konto użytkownika i trzeba stworzyć nowe. Więcej problemów nie zauważyłem...
EDIT: Zauważyłem fajną funkcję po uruchomieniu tego ekranu. W Control Panel > User Accounts jest opcja "Set up a pattern for pattern logon". Pojawia nam się okno z kwadracikami, które zaznaczamy w odpowiedniej kolejności i za jego pomocą możemy się zalogować do naszego konta. Fajna sprawa ;)
Madzia:
--- Cytat: sCooBy^ w 25 Kwiecień 2011, 20:19:27 ---Nom szkoda :) Następny wyciek będzie: Windows 8 Server fbl srv wdacxml x64 build 7959
--- Koniec cytatu ---
To by mi najbardziej odpowiadało ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej