Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows Seven
urban92:
Po dużej przebudowie komputera (np. wymiana płyty głównej) windows i tak nie wstanie więc tu nie ma problemu :)
lukasz21:
Oni tam piszą że ze względów bespieczeństwa nie podają jakie i ile części zostaje sprawdzonych, ja gdzieś czytałem ostatnio że to są części które zostały wykorzystane do instalacji systemu no i płyta główna a czy tak naprawdę jest to nie wiem.
Jak wymienisz płytę główną to czemu system miałby nie wstać - po prostu jak będzie taka potrzeba to przeprowadzasz ponowną aktywacje systemu i gitara.
michau:
Czyli co oni pierdzielą że jak się ma OEM to już nic nie można z komputerem zrobić. A jak się spali czy coś to już licencja przepada. Kupuję Windowsa mam licencję więc instaluje sobie na swoim komputerze ile razy chcę i jak wymienię płytę główną, procek, dysk to też instaluję tylko pewnie przy aktywacji telefonicznej trzeba będzie odpowiedzieć głupie pytania typu, a dlaczego, a co było przyczyną, a czy nie dałoby się tego inaczej rozwiązać...
Panowie robimy
lukasz21:
Też mi się wydaje to trochę dziwne, ale jak coś Microsoft wymyśli to nie ma mocnych - takie głupoty to tylko oni mogą wymyślać bo nikt inny by na to nie wpadł,
urban92:
Ja nigdy nie czytam EULA bo można od tego oszaleć :P System raczej nie wstanie jak wymienię płytę główną na zupełnie inną bo Windows na dysku nie zrozumie innego kontrolera.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej