Tryb uśpienia a pokrywa...

Zaczęty przez danio, 25 Lipiec 2010, 12:58:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

danio

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam!
Mam problem z włączeniem trybu uśpienia na swoim laptopie po zamknięciu pokrywy (monitora) - bez względu na sposób zasilania po prostu nic się nie dzieje. Mam Windowsa 7 Home Premium i ustawiłem w Opcjach Zasilania plan zrównoważony, oraz w nim w zaawansowanych "akcja zamknięcia pokrywy zasilanie bateryjne/podłączony  UŚPIJ "; czy ktoś wie, w czym leży problem? (dodam że kompa kupiłem przedwczoraj :D)
dzięki

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
a po co zmieniałes ?skoro w domyslych akcjach zawsze przy zamknieciu panela przechodzi w tryb uspienia. jeszcze sie nie spotkałem by na nowo postawionym sytemie 7 na lapku sie tak nie działo

danio

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
właśnie sęk w tym,że na początku - po zamknięciu - nic się nie działo (nie przechodził w stan uśpienia) i niestety tak dalej jest, mimo że zmieniałem wszelkie możliwe opcje (czyt. na hibernacje, na zamknij), cokolwiek nie wybiorę, po zamknięciu NIC SIĘ NIE DZIEJE

michalus

Ekspert
IP zapisane
Utwórz własny plan zasilania i spróbuj w nim zastosować ustawieni dla pokrywy laptopa.Sprawdz czy działa.

danio

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
niestety - utworzyłem nowy plan zasilania, ustawiłem na "uśpij" i dalej nic - żadnych zmian ;)

Guest

Gość
IP zapisane
Jedynie co ci zostaje zrobić to kontakt z firmą gdzie kupowałeś laptopa. Oni na pewno coś z tym zrobią

danio

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
chyba tak zrobię, bo brakuje mi już pomysłów i cierpliwości (tego przede wszystkim :D); dzięki!!