Komunikat o problemie z baterią

Zaczęty przez stratus84, 09 Luty 2010, 09:54:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

stratus84

**
Użytkownik
IP zapisane
Witam.
Moje pytanie dotyczy tego komunikatu:

Po dzisiejszej informacji http://windows7.pl/aktualnosci/windows-7-nie-ma-problemu-z-bateriami.html mogę rozumieć, że problem, który między innymi mnie dotyczy nie zostanie rozwiązany.
W moim przypadku bateria nie wymaga jeszcze wymiany, a sam komunikat jest denerwujący.
Moje pytanie jest takie: czy da się ten komunikat jakoś usunąć / wyłączyć? Tak żeby bateria była pokazywana w sposób normalny?
Pozdrawiam.

Blady

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Ruda ¦l±ska
IP zapisane
Cytat: stratus84 w 09 Luty 2010, 09:54:37
Witam.
Może nie do końca jest to odpowiedni temat ale zahacza się o program Sunrise Seven i jego twórcę :)
Moje pytanie dotyczy tego komunikatu:

Po dzisiejszej informacji http://windows7.pl/aktualnosci/windows-7-nie-ma-problemu-z-bateriami.html mogę rozumieć, że problem, który między innymi mnie dotyczy nie zostanie rozwiązany.
W moim przypadku bateria nie wymaga jeszcze wymiany, a sam komunikat jest denerwujący.
Moje pytanie jest takie: czy da się ten komunikat jakoś usunąć / wyłączyć? Tak żeby bateria była pokazywana w sposób normalny?
Pozdrawiam.

Jak czytałeś tego newsa to wiesz, że w 7 to nie błąd a funkcja, czyli bateria naprawdę wymaga wymiany. Może jest naładowana, ale jej żywotność może być krótka, ponieważ jest już mocno zużyta. W XP i Viście tej funkcji nie było. 7 odczytuje to poprzez firmware, który mu dostarcza info o fizycznym stanie baterii

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
stratus84
Uruchom gpedit.msc -> Szablony administracyjne -> System -> Zarządzanie energią -> Ustawienia powiadomienia
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

stratus84

**
Użytkownik
IP zapisane

arek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Chłopaki a jak to wyłączyć w wersji Home Premium? GPEDIT nie działa tzn. nie mozna uruchomic tego polecenia...

SeBoLeX

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Wroc³aw
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 09 Luty 2010, 11:43:53
stratus84
Uruchom gpedit.msc -> Szablony administracyjne -> System -> Zarządzanie energią -> Ustawienia powiadomienia

Dziwne, u mnie nie ma tej funkcji :(

HP Pavilion dv5-1020ew  |  Epson Stylus DX4400  |  MS Windows 7 Ultimate (x86) SP1 |  Sony PS2 + Ripper 2  |  X-Box 360 Premium (Jasper) + RGH + iXtreme 3.0  |  HTC HD2 [ICS 4.0.3 by Tytung]

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane
Na 7 zaczął rosnąć mi wear level po kilku ładowaniach z 8% do 27%  ???  ::) jeszcze kilka ładowań i miałbym battery na 15min...

Wróciłem do Visty i po pierwszym ładowaniu wear level zmalał do 15% a ostatnio znowu jest 8%. Wiem, że ten parametr faluje ale chyba nie w takim przedziale. Ehh lepiej dmuchać na zimne i czekać na SP1...

SeBoLeX

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Wroc³aw
IP zapisane
Od czasu przesiadki z Visty na 7 bateria właśnie starcza mi na 15-20 min :/  W błyskawicznym tempie spada do 50-45% i lapek się wyłącza :/ Chyba zainstaluje Viste i sprawdzę, jak bateria się na niej zachowuje.
HP Pavilion dv5-1020ew  |  Epson Stylus DX4400  |  MS Windows 7 Ultimate (x86) SP1 |  Sony PS2 + Ripper 2  |  X-Box 360 Premium (Jasper) + RGH + iXtreme 3.0  |  HTC HD2 [ICS 4.0.3 by Tytung]