Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Upgrade windows 7
marek445:
Witam wszystkich forumowiczow. Chcialem sie dowiedziec cos na temat upgradu do windows 7. A mianowicie posiadam lapka kupionego jakos miesiac temu z windows vista home premium 32bit i mozliwoscia upgrade do windows 7 home premium 32 bit. Wgralem sobie windowsa viste home premium 64 bit wpisujac klucz od 32 bit i bez problemu aktywowalem i sprawdzalem legalnosc jest wszystko tak jak powinno byc. Teraz zamowilem upgrade windowsa 7 home premium ale 32 bit bo tylko taka moglem w polskim jezyku, a chcialbym 64 bit. I teraz nasowa mi sie pytanie, czy bede mogl wgrac windows 7 home premium 64 bit wpisujac klucz dostarczony z upgrade windows 7 home premium 32 bit? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich.
hubert1:
tak, będziesz mógł. Klucz upgrade może być używany zamiennie w x86 i x64.
marek445:
Bardzo cieszy mnie ta wiadomosc :) Dzieki wielkie za ekspresowa Odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie.
adam998:
Witam
Tez posiadam uprawnienie do przejscia z Visty na 7...mam pytanie czy upgrade do Windowsa 7 mozna dokonac poprzez czysta instalacje 7-ki czy tez trzeba zrobic tak zwana nakladke na Viste?
Pozdrawiam
hubert1:
Zgodnie z licencją upgrade dotyczy upgrade aktualnego systemu. Istnieje sposób na obejście tego. Nie mając uprawnien do upgradu łamiemy licencję. Lecz w twoim wypadku można to zrobić bez konsekwencji.
Instalujesz upgrade jako czysta instalacja bez klucza, formatując dysk, zwykła czysta instalacja nie z pod windowsa. Po instalacji wpisujesz klucz i aktywujesz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej