Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows 7 za ok 400 zł ??
Tom:
I aż 400zł za OEMa Home Premium. Polowa ceny i kupię ;)
Rafal05:
Patrząc na to z innej strony to przecież kupując wersję OEM jako samodzielny produkt to nie jest on przypisany do konkretnego komputera więc w przypadku wymiany sprzętu na nowy, kto nam udowodni że nie jest to właśnie ten pierwszy na którym system został zainstalowany . No chyba że są jakieś inne metody żeby to sprawdzić - tego nie wiem
izaw:
W trakcie aktywacji przesyłany jest zakodowany opis komputera, typ mobo, ilość pamięci ,nagrywarka, karta sieciowa itd. Nie jest to jednoznaczne i niewielkie zmiany są dopuszczalne.
Inaczej wyskakuje, że system nie jest aktywowany.
Rafal05:
--- Cytat: izaw w 21 Październik 2009, 19:23:58 ---W trakcie aktywacji przesyłany jest zakodowany opis komputera, typ mobo, ilość pamięci ,nagrywarka, karta sieciowa itd. Nie jest to jednoznaczne i niewielkie zmiany są dopuszczalne.
Inaczej wyskakuje, że system nie jest aktywowany.
--- Koniec cytatu ---
Słuszna uwaga. Teraz sobie przypomniałem że jak 3 lata temu kupiłem Win XP Home Edition OEM i używałem tego systemu na starym komputerze to po zakupie nowego kompa i ponownej instalacji nie dało się już tego aktywować.
wezu:
a czy moze ktos mi wytlumaczyc lopatologicznie czym sie roznia wersje 32 i 64 bitowe?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej