Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows 7 za ok 400 zł ??
izaw:
Nie bardzo się da.
Zaczynając inny jest rozmiar podstawowego typu danych, a co za tym idzie możliwy do uzyskania zakres wartości.
Za tym idzie nowa konstrukcja wszystkich funkcji systemowych. Ale to pryszcz. Największa zmiana to inny sposób dostępu do zasobów komputera i co za tym idzie możliwość obsługi większej pamięci, większych plików itd.
Dodatkowo dla zapewnienia zgodności z aplikacjami 32 bitowymi, system 64 bitowy zawiera zestaw bibliotek 32 bitowych, dotyczy to API systemowego.
Madzia:
Łopatologiczne to nie jest, ale charakter to ma :D
mati xl:
Bardzo dziękuje za odpowiedź . A jeszcze mam pytanie
Np. Mam zainstalowanego windows 7 OEM i zmieniam kompa ale dysk przenosze i przecież uruchamia się wszystko z dysku i myśle ,że powinno działać bez problemowo albo microsoft nie chce ułatwiać życie ludzią :D
1.Czyli będzie działać jak przeniose dysk do innego kompa ?
2.Albo zmienia procesor to nic się nie stanie z windowsem ??
Tom:
Przy przenoszeniu dysku na inną konfigurację jest duże prawdopodobieństwo, że system nie odpali.
KilKr:
Nawet bardzo duże prawdopodobieństwo. Identyfikator komputera jest generowany na podstawie takich podzespołów jak np. płyta główna, adres MAC karty sieciowej aby uniemożliwić jego przeniesienie na inny komputer. Wymiana procesora nie jest uznawana za istotną zmianę w tożsamości komputera. Na stronach M$ można znaleźć takie informacje na temat tego jakie podzespoły można wymienić i ile może się ich zmienić na raz. Taki FAQ dla Windows 7 jeszcze nie istnieje lub nie udało mi się go znaleźć. FAQ odnośnie dla Visty można znaleźć pod adresem: http://www.microsoft.com/poland/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/activationfaq.mspx Myślę że w 7 dużo się w tym temacie nie zmieniło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej