Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 PL -wykrywanie sprzętu

(1/4) > >>

krzysztof7272:
Witam wszystkich serdecznie.
Posiadam laptopa firmy asus i zainstalowałem windows 7 ultimate pobrany z bloga.
Po zainstalowaniu systemu mam problem z uruchomieniem czytnika lini papilarnych i irda.
Poprzednio miałem wersję angielsk± i wspomniane sterowniki system wyszukał i zainstalował poprawnie.
Czy wersja języka systemu ma wpływ na dostępne aktualizacje?

alpinus99:
Kolega chyba zainstalował sobie wersję z "uwalonym" WU - czyli aktualizacjami automatycznymi.
Proponowałbym wersję ostatni± od Kowalmi¶ka - t± mam i napewno działa WU.

krzysztof7272:

--- Cytat: alpinus99 w 29 Wrzesień 2009, 15:34:39 ---Kolega chyba zainstalował sobie wersję z "uwalonym" WU - czyli aktualizacjami automatycznymi.
Proponowałbym wersję ostatni± od Kowalmi¶ka - t± mam i napewno działa WU.

--- Koniec cytatu ---
windows update w mojej wersji windows 7 PL działa i pobiera inne aktualizacje, tylko mam problem z wykryciem irdy i poprawnym uruchomieniem czytnika. Windows 7 który pobrałem to oryginalne iso z usuniętym plikiem ei.cfg.

Madzia:
Generalnie jesli chodzi o sterowniki do sprzetu, to miedzy RC a RTM jest spora roznica. RC ma w sobie wiecej niz RTM.
Takze kombinuj ze sterownikami od producenta.
Poza tym, zainstaluj oryginalna wersje, anie jakies denne przerobki :D Bo sa klopoty z tymi..... :D

zbaracki:
pod 7 sa problemy z czytnikiem. sam sterownik jest ok, ale aplikacje do obslugi nie sa zbyt kompatybilne - digitalpersona 3 ani 4 nie chca dzialac poprawnie - po przypisaniu odciskow do profilu system ich nie rozpoznaje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomo¶ci

[#] Następna strona

IdĽ do wersji pełnej