Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 PL Już jest!
topiq:
Hmmm... to odblokuję Home Premium... Tylko nie moge namierzyć tej instrukcji jak usunąć plik odpowiedzialny za wybór wersji. Ostatecznie ręcznie wykasuję. Dzięki za odpowiedź.
McVein:
--- Cytat: topiq w 04 Wrzesień 2009, 10:08:36 ---Mundek szanuj język polski proszę Cię.
Zainstalowałem sobie w końcu Windows 7 PL Ultimate i mam pytanie, czy jak mi 22 października przyjdzie mój W7 HP z Vobisu to wystarczy, że do obecnej kopii wklepię kluczyk i zmieni mi sie wersja na HP? Czy reinstall czeka? Jak wystarczy to jutro już zrobię porządek bo mi RC chyba sie sypie. A tak w czasie instalacji nawet nie zwróciłem uwagi, na te śmieszne rzeczy co piszecie, jakieś angielskie komunikaty czy paski z Visty ??? Ale w sumie nie siedziałem wpatrując sie w ekran, ustawiłem co trzeba i poszedłem na kawe :D
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli zainstalowałeś ultimate to klucz który do ciebie dotrze pasował nie będzie ale jeżeli zainstalowałeś HP to twój klucz będzie pasować jak ulał.
--- Cytat: topiq w 04 Wrzesień 2009, 11:00:39 ---Hmmm... to odblokuję Home Premium... Tylko nie moge namierzyć tej instrukcji jak usunąć plik odpowiedzialny za wybór wersji. Ostatecznie ręcznie wykasuję. Dzięki za odpowiedź.
--- Koniec cytatu ---
sprawdz PRV
Patricko:
Panowie, posiadam wersję Windy7 Build 7600 x64, ale wersję angielską.
Tzn. już wgrałem polskie MUI, już nawet dość dawno można powiedzieć.
No i jest jeden denerwujący mankament, który był również w Viście.
Chodzi mi o obramowanie ikon, jest zbyt szerokie, to samo z menu start, również jest tam szeroko.
Na wersji angielskiej obramowanie było zawsze idealnie skrojone do ikonki i jej opisu, a tutaj szeroko jak cholera.
Na pewno każdy wie o co chodzi, bo jest dość denerwująca sprawa.
Musicie przyznać, że wygląda to ohydnie.
Czy na oryginalnym polskim systemie też ten problem występuje?
No i czy jest jakieś rozwiązanie, aby zrobić żeby było tak jak powinno, czyli wąskie obramowania w okół ikon i opisów.
Z góry dziękuje za pomoc.
Rafal05:
Wejdz w Personalizuj - kolor okna - zaawansowane ustawienia wyglądu , z rozwijanej listy wybierz - rozmieszczenie ikon pionowe i ustaw np. na 59 , to samo przy opcji ( poziome )
Luke:
--- Cytat: Patricko w 06 Wrzesień 2009, 00:37:04 ---to samo z menu start, również jest tam szeroko.
--- Koniec cytatu ---
Co do menu Start... rozwiązanie znajdziesz w moim podpisie. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej