Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

VMware a Windows 7

<< < (2/5) > >>

1001111:
Rób najlepiej wszystko od nowa i dokładnie. Co tak btw dokładnie robisz?

blazej.30:
Spolszczenie + aktywacja(ale to już tylko kilka plików bez kombinacji z WIMami).

Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie zrobić tego sposobem Egonka, czyli takim "normalnym", chociaż słyszałem że wtedy niestety nie działa ściąganie sterowników z WU.

urban92:
VMware 6.5.2 nie działa w 100% pod Windows 7, nie działa NAT na maszynach. Poprawili ten błąd w wersji 7.0 Technology Preview.

blazej.30:
Już nie wiem co robić. Próbowałem sposobem Egonka, Tombusza, każdy po 2 razy i nic. VMware wywala nowy błąd: po pierwszym resecie i załadowaniu instalatora wyskakuje że obraz instalacji uszkodzony. Oryginalny obraz jest poprawny, bo dobrze instaluje się na VMware. Więc wychodzi że ja coś robię źle. Ale wszystkoo krok po kroku, słowo w słowo robię według opisu. Do tego obrazu tym razem nie dodawałem nic poza spolszczeniem, już bez aktywacji, i też bez skutku. TYLKO DLACZEGO TO WSZYSTKO DZIAŁA NA VIRTUAL BOXIE?!?!? Będę musiał sprawdzić to na fizycznym komputerze bo już nie mam nerw na to. Mam nadzieję że ktoś znajdzie rozwiązanie. Na jednym działa na drugim nie. Tylko nie chcę robić sobie bałaganu na komputerze, i dlatego wstrzymuję się z tą instalacją, chcę już mieć gotowy, sprawdzony obraz, chyba pobiorę ten od Kowalmiśka i będę miał święty spokój, ale może da się rozwiązać mój problem w inny sposób...

Eleonor:

--- Cytat: urban92 w 16 Sierpień 2009, 18:00:37 ---VMware 6.5.2 nie działa w 100% pod Windows 7, nie działa NAT na maszynach. Poprawili ten błąd w wersji 7.0 Technology Preview.

--- Koniec cytatu ---

Witam
Pobrałem wasnie ta wersje : VMWARE.WORKSTATION.V7.0.BUILD.169612.TECHNICAL.PREVIEW-DRACULA  sumy kontrolne sie zgadzaja lecz nie moge tej wersjii zainstalowac -- ktos wie o co tu chodzi ?  nie moge tego zainstalowac ani na XP  ani tez na Viscie a takze na Windows 7

W procesach cały czas ,, chodzi,, plik : VMware-workstation-e.x.p-169612.exe*32 i instalka pomimo tego ze czekam dłuuugo nie rusza...

probowałem w trybach zgodnosci - takze nie uruchamia sie instalacja

Wersja VMware.Workstation.v6.5.2 normalnie mi sie instaluje bez zadnych problemów lecz nie mam internetu na Wmware

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej