Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

VMware a Windows 7

<< < (3/5) > >>

arczi:

--- Cytat: Eleonor w 18 Sierpień 2009, 06:57:34 ---Wersja VMware.Workstation.v6.5.2 normalnie mi sie instaluje bez zadnych problemów lecz nie mam internetu na Wmware

--- Koniec cytatu ---

Używasz może jakiegoś firewalla?
Aby był dostęp do netu z poziomu systemu wirtualnego zainstalowanego na VMWare - niezbędny jest restart "zwykłego" systemu po zainstalowaniu VMWare. Ponadto - musisz ustawić firewalla w "zwykłym" systemie by dopuszczał ruch z VMWare.

pozdro
f.

Eleonor:

--- Cytat: arczi w 18 Sierpień 2009, 09:50:51 ---
--- Cytat: Eleonor w 18 Sierpień 2009, 06:57:34 ---Wersja VMware.Workstation.v6.5.2 normalnie mi sie instaluje bez zadnych problemów lecz nie mam internetu na Wmware

--- Koniec cytatu ---

Używasz może jakiegoś firewalla?
Aby był dostęp do netu z poziomu systemu wirtualnego zainstalowanego na VMWare - niezbędny jest restart "zwykłego" systemu po zainstalowaniu VMWare. Ponadto - musisz ustawić firewalla w "zwykłym" systemie by dopuszczał ruch z VMWare.

pozdro
f.

--- Koniec cytatu ---

W momencie testowania v6.5.2 nie miałem zadnego firewalla oprócz tego wbudowanego np w Win 7 -- wiadomo ze po instalacji Wmware nastepuje restart komputera ---  wchodzac w Wmware w połaczenia sieciowe pokazywał mi ze niby jest połaczony lecz internetu nie miałem ...

Myslałem ze jest to rzeczywiscie jakis bład i pobrałem wersje VMWARE.WORKSTATION.V7.0.BUILD.169612.TECHNICAL.PREVIEW-DRACULA gdyz tak jak wyzej ktos napisał ze 6-stka ma jakis problem z Natem  .... no i ta wersja 7... nie instaluje mi sie ..

Andrew:
To mój pierwszy post ale jakże pomocny:

Też miałem ten problem. Bardzo długo grzebałem ale finalnie się udało. NATem tego nie szło zrobić. Pingować mogłem ale http nie działało...Myślałem, że jak zmostkuje połączenia to ruszy, ale też nic z tego. Żeby nie przynudzać to napiszę co i jak:

1. Dla jednego z połączeń VMware wybieracie Właściwości (będąc w systemowym aplecie do połączeń sieciowych)  -> klikacie na Protokół internetowy w wersji 4 -> Właściwości -> jako adres IP podajecie 192.168.56.1 (takie samo jakie ma VirtualBox, mam go zainstalowanego, jeżeli by finalnie nie poszło, spróbujcie też zainstalować ;) ), -> zatwierdzacie OK.

2. W rejestrze trzeba odblokować możliwość mostkowania dla połączeń VMware:
tutaj jest instrukcja dla XP, ale na 7 zadziałało: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1212

3. Mostkujecie swoje połączenie sieciowe z tym zmienionym.

4. W ustawieniach wirtualnej maszyny zmieniacie połączenie na Custom: Specific virtual network, wybieracie połączenie które zmodyfikowaliście. U mnie było to VMNet1(Host Only) widoczne w systemie jako Połączenie lokalne 2.

I teraz mała uwaga - u mnie odrazu nie było połączenia do sieci, musiałem zrobić reboot wirtualnej maszyny i dopiero poszło :)

Pomysł jest w 100% mój i nie zezwalam na jego rozpowszechnianie bez mojej zgody.

Luke:

--- Cytat: Andrew w 23 Sierpień 2009, 19:47:50 ---I teraz mała uwaga - u mnie odrazu nie było połączenia do sieci, musiałem zrobić reboot wirtualnej maszyny i dopiero poszło :)

--- Koniec cytatu ---
Nie jest konieczny reboot, wystarczy zrobić disconnect i connect dla sieci w VMware. :)

urban92:

--- Cytat: Eleonor w 18 Sierpień 2009, 06:57:34 ---Witam
Pobrałem wasnie ta wersje : VMWARE.WORKSTATION.V7.0.BUILD.169612.TECHNICAL.PREVIEW-DRACULA  sumy kontrolne sie zgadzaja lecz nie moge tej wersjii zainstalowac -- ktos wie o co tu chodzi ?  nie moge tego zainstalowac ani na XP  ani tez na Viscie a takze na Windows 7

W procesach cały czas ,, chodzi,, plik : VMware-workstation-e.x.p-169612.exe*32 i instalka pomimo tego ze czekam dłuuugo nie rusza...

probowałem w trybach zgodnosci - takze nie uruchamia sie instalacja

Wersja VMware.Workstation.v6.5.2 normalnie mi sie instaluje bez zadnych problemów lecz nie mam internetu na Wmware

--- Koniec cytatu ---

Przed odpaleniem instalatora wersji 7.0 zmień ustawienia regionalne na USA. Po zainstalowaniu z powrotem zmień na Polska.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej