Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 vs XP

<< < (7/10) > >>

Ukey:
Co do DX11 a DX10 to co innego wspracie hardwarowe a co innego softwarowe !! KArta projektowana pod DX10 czy 10.1 (jak moj radzio) NIGDY NIE BEDZIE dzialal w 100% zgodnie z DX11! Jesli tak by bylo to poco mieli by wydawac nowe karty skoro wystarczy wydac nowe oprogramowanie ! BTW. Sterowniki ktore wychodza na W7 (od grafy) musza juz byc zgodne z DX11 bo tak to by nie dzialalo zbyd dobrze ...

qnex:
Mnie wisi czy mam 1k więcej czy mniej w jakimś benchmarku, czy o 5 sekund dłużej czy krócej się otwiera system, czy kopiuje jakiś plik. Nigdy tego nie mierzyłem i nie zamierzam.
Ważne, że z 7 mi się wygodniej korzysta, w grach wydajność jest odczuwalnie taka sama i sam system działa bardzo szybko na niemal dwuletnim kompie.

Ukey:
Mi i XP i W7 dziala TAK SAMO na lapku Toshiba A300-15b ! Tyle ze w7 jakos przyjmeniej wyglada i jest rownie prosty jak XP i Vista (co to visty to wiem ze to prawie takie same systemy). Obecnie mam W7 i wiem ze juz nie wroce na Viste czy XP ;]

grigor1993:
Nie ma co porównywać nawet xp z sevenem.
U mnie xp chodzi tak samo szybko jak seven lecz bez fajerwerków graficznych.
A po dłuższym użytkowaniu z xp-eka robi się muł i trzeba go porządkować (czego nie robie w win 7), co się nieraz nie udaje i trzeba wgrywać od nowa. Nie wspomnę o masie exploitów i innego robactwa jakie wyszło na xp.
Windows 7 jest dużo stabilniejszy nie wywala tylu błędów co xp, chodzi dużo płynniej.
Ludzie!! Nawet Vista jest lepsza od XP.
Pokazujecie jakieś testy i benchmarki, testowaliście w praktyce???
Ja wiem z doświadczenia że cyferki wszystkiego nam nie mówią więc takie porównanie nie ma sensu.
To jest tak jak z liczbą fps w grach, wcale nie decyduje ona o płynności działania gry!!.
Windows 7 jest dużo lepszy od xp pod wieloma względami. Mógłbym wymieniać w nieskończoność.

szpachla:

--- Cytuj ---Ludzie!! Nawet Vista jest lepsza od XP.
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady :)

--- Cytuj ---Ja wiem z doświadczenia że cyferki wszystkiego nam nie mówią więc takie porównanie nie ma sensu.
To jest tak jak z liczbą fps w grach, wcale nie decyduje ona o płynności działania gry!!.
--- Koniec cytatu ---

W skrajnych przypadkach decyduje, bo ciężko mówić o płynności mając 10 FPS.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej