Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
ciekawy sposób na zablokowanie aktywacji W7 RTM :]
urban92:
Kurde, ludzie nie wiem co wy braliście ale ja tego nie chce :P
Tryb ograniczonej funkcjonalności, czyli blokadę systemu o któej mówice zniesiono już w Viście SP1, teraz po upłynięciu 30 dni znika jedynie tapeta i pojawia się napis w rogu ekranu że system jest nieoryginalny. Podobnie jest w sevenie.
Pisałem o tym dawno temu:
http://www.forum.sysbeta.pl/index.php?showtopic=139
sCooBy^:
--- Cytat: swwitch w 03 Sierpnia 2009, 17:27:12 ---na dobreprogramy.pl napisali że MS zablokuje klucze oem które wyciekły z lenovo,
czy twój aktywator opiera się na tym kluczu?
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze!
Nie da się zablokować klucza przez MS ponieważ system przechodzi w stan aktywowany OFFLINE! Nie potrzeba żadnego połączenia internetowego do aktywowania systemu za pomocą certyfikatu i klucza oem (+loader)
Po drugie - jak wyjdzie stosowna łatka dezaktywująca to wystarczy ją pominąć przy aktualizacji i starać się nie przechodzić weryfikacji autentyczności do czasu wycieku innego klucza którego MS już nie zablokuje.
A po ostatnie - wszyscy pięknie idziemy do sklepu w listopadzie i zamieniamy piraty na oryginały ;)
KilKr:
Umówimy się wszyscy jako userzy forum, spotkamy, pojedziemy wszyscy jednocześnie do jednego sklepu i wyjdzie z tego mały atak DDoS ;)
Sotom:
--- Cytat: sCooBy^ w 03 Sierpnia 2009, 17:37:34 ---
--- Cytat: swwitch w 03 Sierpnia 2009, 17:27:12 ---na dobreprogramy.pl napisali że MS zablokuje klucze oem które wyciekły z lenovo,
czy twój aktywator opiera się na tym kluczu?
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze!
Nie da się zablokować klucza przez MS ponieważ system przechodzi w stan aktywowany OFFLINE! Nie potrzeba żadnego połączenia internetowego do aktywowania systemu za pomocą certyfikatu i klucza oem (+loader)
Po drugie - jak wyjdzie stosowna łatka dezaktywująca to wystarczy ją pominąć przy aktualizacji i starać się nie przechodzić weryfikacji autentyczności do czasu wycieku innego klucza którego MS już nie zablokuje.
A po ostatnie - wszyscy pięknie idziemy do sklepu w listopadzie i zamieniamy piraty na oryginały ;)
--- Koniec cytatu ---
Ad1. Jak zablokuje to reczne wpisywanie nie zadziała tylko przeciez ;)
Ad2. Jak pisałem tylko niedoświadczony user albo "inteligent" zainstaluje sprawdzanie autentycznosci teraz luz łatke na zablokowany klucz.
Ad3. No pewnie :D
sCooBy^:
--- Cytat: Sotom w 03 Sierpnia 2009, 17:42:03 ---Ad1. Jak zablokuje to reczne wpisywanie nie zadziała tylko przeciez ;)
Ad2. Jak pisałem tylko niedoświadczony user albo "inteligent" zainstaluje sprawdzanie autentycznosci teraz luz łatke na zablokowany klucz.
Ad3. No pewnie :D
--- Koniec cytatu ---
Add1. Ręczne wpisanie jest możliwe z poziomu slmgr ;) Bez połączenia z netem. Ja zawsze testuję taką aktywację na maszynie virtalnej bez połączenia z netem.
Add2. Min. Poprzez pobieranie oprogramowania ze stron MS które wymaga weryfikacji. Ja zainstalowałem "Security Essentials" i przeszło weryfikację ;) (No ale to trzeba sprawdzić)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej