Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
ciekawy sposób na zablokowanie aktywacji W7 RTM :]
run3:
--- Cytat: urban92 w 03 Sierpnia 2009, 17:32:53 ---Kurde, ludzie nie wiem co wy braliście ale ja tego nie chce :P
Tryb ograniczonej funkcjonalności, czyli blokadę systemu o któej mówice zniesiono już w Viście SP1, teraz po upłynięciu 30 dni znika jedynie tapeta i pojawia się napis w rogu ekranu że system jest nieoryginalny. Podobnie jest w sevenie.
Pisałem o tym dawno temu:
http://www.forum.sysbeta.pl/index.php?showtopic=139
--- Koniec cytatu ---
Tryb ograniczonej funkcjonalnosci -jest tylko jezeli pobierzemy poprawke sprawdzająca orginalność sytemu windows Tz. WGA. ten tryb działa tylko na pirackiej wersji lub nie aktywowanej, lecz po minieciu 30 dni nastepuje bblokada no chyba że wczesniej był uzyty piracki klucz..Zaś jeżeli chodzi o aktywację pełną ,to po instalacji mamy 30 dni na zaistalowanie (legalnego klucza).Po tym czasie jezeli nie zainstalujemy klucza i nie aktywujemy systemu ,to nastepuje blokada.Po panelu logowania jedyną funkcją jaka jest ,to aktywacja systemu windows.I nie ma mozliwości odpalenia explorera przez trzy maginczne klawisze i wpisanie polenia. Ta funkcja została juz zablokowana w windows xp sp3.Od tamej pory nie ma już tej mozliwości .Żeby skopiowac ewentualnie dane z partycji c: należy posiadac płyte z alternatywnym oprogrmowaniem np.hirren .Innej moliwości niema,zaś nielegalnych sposobów nie bede opisywał :):)
Skubi:
--- Cytat: urban92 w 03 Sierpnia 2009, 17:32:53 ---Kurde, ludzie nie wiem co wy braliście ale ja tego nie chce :P
Tryb ograniczonej funkcjonalności, czyli blokadę systemu o któej mówice zniesiono już w Viście SP1, teraz po upłynięciu 30 dni znika jedynie tapeta i pojawia się napis w rogu ekranu że system jest nieoryginalny. Podobnie jest w sevenie.
Pisałem o tym dawno temu:
http://www.forum.sysbeta.pl/index.php?showtopic=139
--- Koniec cytatu ---
Hehehe no i właśnie jestem po instalacji RTM x64 i chinola tj. "win7loader_samblg_sch_1001"
I właśnie po kolejnym restarcie wyskoczył mi monit, że system nieoryginalny do tego znak wodny i brak tła pulpitu... A we właściwościach mi pisze, ze dzis musze dokonac aktywacji...
Co teraz? Kto powie mi co zrobić by zaktywować ten czas itd? Tylko tak dokładnie... help...
sCooBy^:
--- Cytat: run3 w 03 Sierpnia 2009, 18:08:23 ---Tryb ograniczonej funkcjonalnosci -jest tylko jezeli pobierzemy poprawke sprawdzająca orginalność sytemu windows Tz. WGA. ten tryb działa tylko na pirackiej wersji lub nie aktywowanej, lecz po minieciu 30 dni nastepuje bblokada no chyba że wczesniej był uzyty piracki klucz..Zaś jeżeli chodzi o aktywację pełną ,to po instalacji mamy 30 dni na zaistalowanie (legalnego klucza).Po tym czasie jezeli nie zainstalujemy klucza i nie aktywujemy systemu ,to nastepuje blokada.Po panelu logowania jedyną funkcją jaka jest ,to aktywacja systemu windows.I nie ma mozliwości odpalenia explorera przez trzy maginczne klawisze i wpisanie polenia. Ta funkcja została juz zablokowana w windows xp sp3.Od tamej pory nie ma już tej mozliwości .Żeby skopiowac ewentualnie dane z partycji c: należy posiadac płyte z alternatywnym oprogrmowaniem np.hirren .Innej moliwości niema,zaś nielegalnych sposobów nie bede opisywał :):)
--- Koniec cytatu ---
Kolego mylisz się!
Po 30 dniach przy każdym zalogowaniu pojawia się prośba o aktywację z możliwością pominięcia (Ask Me Later) ;)
A poza tym system działa normalnie ;) Nawet tapetkę można przestawić - tylko że po restarcie jest znowu czarna :P
ARTi87:
A ktoś używa tego timern... (każdy wie ;) ) ? Jak się sprawuje można bez problemu włączać WU ? system się po nim nie sypie ?
Tom:
Nie, było omawiane wiele razy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej