Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255

Zaczęty przez Gustaw, 12 Lipiec 2009, 11:19:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawidengler

Gość
IP zapisane
zapytać się nic nie kosztuje - kto wie może będą w posiadaniu PL

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: Madzia w 27 Lipiec 2009, 02:04:49
Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 01:54:21
Cytat: Madzia w 27 Lipiec 2009, 01:42:51
Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 01:16:07
Niestety z aktywacją trzeba będzie jeszcze poczekać...
A po co, jak dziala :D
E tam, nie lubię dziadostwa.
Dlaczego dziadostwa ???
Moze sam napisz taki aktywator, jak taki madry jestes :D

Jakbyś była "madry" to byś wiedziała, że vista jak i Win7 nigdy nie zostały złamane. Aktywacja tych systemów odbywa się na zasadzie "ogłupienia" systemu. Jedynym skutecznym sposobem aktywacji tych systemów jaki znam jest dostarczenie systemowi oem key + cert + slic i na tej zasadzie działa zarówno software'owy loader dla ludzi o słabszych nerwach oraz dla lubiących emocje tzw. bios mod.

Techniki te zostały doskonalone przez długi czas na początku tłumaczyliśmy z chińskiego potem były dynamiczne metody potem SSV2/3 ISA i wiele innych. Obecnie są nawet narzędzia do automatycznego moddingu ale ja wole liczyć z palca. Ehh ile razy uwaliłem mobo to nie zlicze.

Bawiłem się tym jak Ty jeszcze nie wiedziałaś co to jest (i chyba nadal nie wiesz) czyli w 2006 poza tym jesteś opryskliwa  :'(

magros

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Toruñ
IP zapisane
Cześć :)

Czy moglibyście mi wskazać właściwą najbardziej oficjalną wersje Windows 7 RTM ?
Oznaczoną wersją "E" i do tego właściwe spolszczenia. Tak żeby wszystko działało.

Czytam forum od dość dawna i naprawdę nie mogę się połapać z wszystkimi tymi wersjami >:(

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Windows 7 :-*

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Cytat: magros w 27 Lipiec 2009, 19:05:17
Cześć :)

Czy moglibyście mi wskazać właściwą najbardziej oficjalną wersje Windows 7 RTM ?
Oznaczoną wersją "E" i do tego właściwe spolszczenia. Tak żeby wszystko działało.

Czytam forum od dość dawna i naprawdę nie mogę się połapać z wszystkimi tymi wersjami >:(

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Windows 7 :-*

Wszystkie na blogu od 24 lipca. Wybierz ktora chcesz ;D

Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 19:04:27
Cytat: Madzia w 27 Lipiec 2009, 02:04:49
Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 01:54:21
Cytat: Madzia w 27 Lipiec 2009, 01:42:51
Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 01:16:07
Niestety z aktywacją trzeba będzie jeszcze poczekać...
A po co, jak dziala :D
E tam, nie lubię dziadostwa.
Dlaczego dziadostwa ???
Moze sam napisz taki aktywator, jak taki madry jestes :D

Jakbyś była "madry" to byś wiedziała, że vista jak i Win7 nigdy nie zostały złamane. Aktywacja tych systemów odbywa się na zasadzie "ogłupienia" systemu. Jedynym skutecznym sposobem aktywacji tych systemów jaki znam jest dostarczenie systemowi oem key + cert + slic i na tej zasadzie działa zarówno software'owy loader dla ludzi o słabszych nerwach oraz dla lubiących emocje tzw. bios mod.

Bawiłem się tym jak Ty jeszcze nie wiedziałaś co to jest (i chyba nadal nie wiesz) czyli w 2006 poza tym jesteś opryskliwa  :'(

Ja sie nie znam :D

dawidengler

Gość
IP zapisane
mylisz się.Vista po raz pierwszy została złamana przez grupę PARADOX,potem wychodziły kolejne aktywatory które aktywowały system do wersji OEM lecz i one nie sprawdziły się na tyle dobrze.więc nie wmawiaj że wiesz lepiej.tyle w temacie

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: A$IOR w 27 Lipiec 2009, 19:07:58
mylisz się.Vista po raz pierwszy została złamana przez grupę PARADOX,potem wychodziły kolejne aktywatory które aktywowały system do wersji OEM lecz i one nie sprawdziły się na tyle dobrze.więc nie wmawiaj że wiesz lepiej.tyle w temacie

Podaj metodę może się mylę ale wg mnie vista nigdy nie została złamana.

O ile pamiętam to aktywator PARADOX instalował driver ROYAL.SYS, który emulował slic ale MS to zablokował czyli to jest przodek sławnego loadera. Wszystkie te metody opierały się na zasadzie, którą podałem.

dawidengler

Gość
IP zapisane
Bypass Vista Activation with Paradox OEM BIOS Emulation Toolkit v1.0 ,Windows Vista Activator 2007 by Rajpreet Singh

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Cytat: A$IOR w 27 Lipiec 2009, 19:14:12
Bypass Vista Activation with Paradox OEM BIOS Emulation Toolkit v1.0 ,Windows Vista Activator 2007 by Rajpreet Singh

Sam sobie odp.
OEM BIOS Emulation. WIec tu nic nie jest złamane.

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane

No i sam sobie odpowiedziałeś. Vista nigdy nie została złamana.

Sotom mnie uprzedził  ;D

dawidengler

Gość
IP zapisane
a próbowałeś uzywać klucza produktu.podeśle ci na PW.

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane

Techniki te zostały doskonalone przez długi czas na początku tłumaczyliśmy z chińskiego potem były dynamiczne metody potem SSV2/3 ISA i wiele innych. Obecnie są nawet narzędzia do automatycznego moddingu ale ja wole liczyć z palca. Ehh ile razy uwaliłem mobo to nie zlicze.

Bawiłem się tym jak Ty jeszcze nie wiedziałaś co to jest (i chyba nadal nie wiesz) czyli w 2006 poza tym jesteś opryskliwa  :'(

A obraz NoPE ??

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6608&Windows+Vista+zlamana+po+raz+kolejny

SPP zostało kilkakrotnie na kilka sposobów złamane w Windows Vista ;)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: A$IOR w 27 Lipiec 2009, 19:16:56
a próbowałeś uzywać klucza produktu.podeśle ci na PW.

Tak, policzyłem wczoraj bios, flash i działa  ;D Cert od Visty instaluje się nie wiem czy będzie nowy do 7. Niestety wszystkie klucze do 7 są na razie na rynek kliencki więc nie działają nawet te oem. Nam potrzebne są klucze oem czyli producenckie takie, które oem dostają od MS tzw. Royalty OEMs

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Gerald w 27 Lipiec 2009, 19:15:35

No i sam sobie odpowiedziałeś. Vista nigdy nie została złamana.

Sotom mnie uprzedził  ;D

Grupa crackerów o nazwie Paradox opracowała sposób złamania antypirackich zabezpieczeń Visty w oparciu o sposób, w jaki aktywowane są markowe komputery sprzedawane wraz z Vistą (głównie takich marek, jak HP, ASUS, Dell). Sposób opracowany przez grupę Paradox był jednak dość trudny do wykorzystania dla przeciętnego użytkownika. Inaczej jest z wersją od NoPE, która jest bardzo prosta w instalacji. Użytkownik nie musi nawet wpisywać klucza produktu w czasie instalacji.

Po zainstalowaniu scrackowanego przez NoPE Windows Vista Ultimate użytkownik otrzymuje system aktywowany jako legalny, co wiąże się z możliwością instalowania wszystkich aktualizacji i dodatków. Jak informuje serwis The Inquirer, osoby które zetknęły się z wersją od NoPE donoszą, iż działa ona bardzo dobrze. Potrzeba jeszcze czasu aby ocenić jak zachowa się ta wersja w konfrontacji z antypirackimi mechanizmami Microsoftu.

Gerald

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 27 Lipiec 2009, 19:19:33

A obraz NoPE ??

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6608&Windows+Vista+zlamana+po+raz+kolejny

SPP zostało kilkakrotnie na kilka sposobów złamane w Windows Vista ;)

A jak teraz integrujecie lipy?  ;D O ile wiem NoPE nie zrobili nic innego bo potrafiłem to powtórzyć  :D
Na DP nawet trafnie już opisali. Ściągnij sobie ten obraz i zobacz jak jest zrobiony  ;)

O ile dobrze pamiętam to jest instalacja nienadzorowana.

sCooBy^

Ekspert
IP zapisane
W tym obrazie został zmodyfikowany plik slc.dll ;)

A co do Windows 7 to nawet nie trzeba go łamać ;) Wystarczy wywalić SPP z systemu...