Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

windows 7 x86 a x64.

<< < (6/9) > >>

kosmo333:

--- Cytuj --- (nie wiem czy spadek wydajności przez emulację 32-bitów będzie rekompensowany przez obsłużenie większej ilości pamięci), ale zdecydowałbym się na Twoim miejscu na system 64-bitowy - bez niego Twoje 4 GB RAM i tak nie jest wykorzystywane ...
--- Koniec cytatu ---

Ja tak sobie myślę i wychodzę z założenia że gry z przełomu wieków '99-'05 mają juz niskie względem dzisiejszego sprzętu wymagania także nawet gdyby emulacja wpływała negatywnie na wydajność to w całkowitym rozrachunku gry nie powinny stracić na płynności...

Ale pojawia się problem gier których w ogóle nie można zainstalować,,, [czy takie są - nie wiem.. Moje ostatnie przejścia z x64 to czasy XP gdzie 64bity raczkowały ;)]

Co do RAM To nie po to kupowałem 4GB żeby mieć "Zainstalowane 4,00GB [używane 3,25]" i to duży + dla x64...

A co z grami obsługującymi x64? Słyszałem że do takich gier należy GTA4... A jakieś inne znacie?

[Jeśli chodzi o hardcore gamer'a  to miałem na myśli to że cenie w grach nie tylko grafikę ale klimat który udziela się najbardziej w starych grach [Planescape Tourment, Unreal Tournament itd..] a nie ilość spędzanych godzin przy grach ;)]

Rayearth:

--- Cytat: kosmo333 w 21 Lipiec 2009, 22:09:14 ---
--- Cytuj --- (nie wiem czy spadek wydajności przez emulację 32-bitów będzie rekompensowany przez obsłużenie większej ilości pamięci), ale zdecydowałbym się na Twoim miejscu na system 64-bitowy - bez niego Twoje 4 GB RAM i tak nie jest wykorzystywane ...
--- Koniec cytatu ---

Ja tak sobie myślę i wychodzę z założenia że gry z przełomu wieków '99-'05 mają juz niskie względem dzisiejszego sprzętu wymagania także nawet gdyby emulacja wpływała negatywnie na wydajność to w całkowitym rozrachunku gry nie powinny stracić na płynności...

Ale pojawia się problem gier których w ogóle nie można zainstalować,,, [czy takie są - nie wiem.. Moje ostatnie przejścia z x64 to czasy XP gdzie 64bity raczkowały ;)]

Co do RAM To nie po to kupowałem 4GB żeby mieć "Zainstalowane 4,00GB [używane 3,25]" i to duży + dla x64...

A co z grami obsługującymi x64? Słyszałem że do takich gier należy GTA4... A jakieś inne znacie?

[Jeśli chodzi o hardcore gamer'a  to miałem na myśli to że cenie w grach nie tylko grafikę ale klimat który udziela się najbardziej w starych grach [Planescape Tourment, Unreal Tournament itd..] a nie ilość spędzanych godzin przy grach ;)]

--- Koniec cytatu ---
Crysis: Warhead (nie pamietam czy 1 czesc tez)
GTA 4 ma na pudelku info ze wspiera x64 ale u mnie po odpaleniu mialem w menadzerze zadan "gta4.exe *32" a w menu kontekstowym pliku nie bylo opcji odpalenia w x64
dziwne...

lukas_gab:
To nie jest pewłna emulacja bo to jest szczerze powiedziawszy procesor 32bit z intrukcjami 64bit które de facto przyspieszają , jednak nie powodują , ze aplikacje 32b mają jaką kolwiek strate. Taka strata jest jedynie w pełnych 64-bitowcach gdzie strata jest 8-krotna, jednak puki co NIE MA takich rzeczy na rynku dla normalnego usera więc z całą pewnością gry 32bitowe na 64bitach będą chodzić wspaniale.

kosmo333:
Lukas_gab... Po przemyśleniu ukłon w Twoja stronę - rację masz... Prawdziwa emulacja jest na procesorach stricte 64bit only ;) I faktycznie tam strata będzie o wiele większa...

Co do GTA widocznie wprowadzili kupujących w błąd....

SeBoLeX:

--- Cytat: kosmo333 w 21 Lipiec 2009, 22:09:14 ---A co z grami obsługującymi x64? Słyszałem że do takich gier należy GTA4... A jakieś inne znacie?

--- Koniec cytatu ---
Zdaje się, że FarCry był też w wersji x64, ale nie dam sobie za to uciąć ręki :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej