Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Microsoft Windows 8 Pre-Alpha available for download :) (FAKE)
goblinus:
A sorry za błąd, wracając do midori to raczej nie nazwa nowego jądra, a nazwa kodowa całkowitego następcy windows, tak więc win8 będzie na nowym jądrze i po win8 będzie system operacyjny midori, którego nazwa może się zmieni.
sebian:
Jak widać moi przedmówcy uzupełnili lukę w moich postach :)
Także MS bazuje ciągle na tym samym jądrze :)
Miejmy nadzieje że w "windows 8" wprowadzą swoje nowe jądro i naprawdę pokażą na co ich stać :)
Grechu:
W8 czy jakkolwiek będzie się nazywał zostanie wprowadzony za 3-4 lata. Przecież to epoka w informatyce. Jeśli trwają jakieś prace nad następcą W7 to jest to dyskusja nad wyborem koncepcji czym ma być ewentualny W8. Ja obstawiam że system przyszłości będzie bezdyskowy i bezprogramowy. Wszystko będzie w sieci. Właściwie to Google już coś takiego oferuje -Dokumenty Google. Wystarczy komputer i przeglądarka i Office nam niepotrzebny. Photoshopa w pewnym sensie zastępuje http://www.pixlr.com/editor/?loc=pl. I pewnie tak będzie działał W8. A jeśli nie on to system od Google czy Apple'a.
robert79513:
To samo słyszałem na początku przed rozpoczeciem prac o Windows 7 miał byc live czyli tak jak napisał Grechu możliwe że MS uznał że na to za wcześnie i nie wprowadził tego (moim zdaniem dobrze zrobił bo z moją prędkością internetu windows live by sie nie sprawdził).
sebian:
Miejmy tylko nadzieje ze MS budując "W8" stworzy coś naprawdę dobrego i będzie to wielkim przełomem w świecie OS-ów. Ja osobiście będę kibicował chłopakom z MS w nadziei na duży postęp. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej