Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 - 'look&feel'
Croc:
No właśnie, co sądzicie o tzw. 'look&feel' (nie znajduję polskiego odpowiednika tego terminu) w Windows 7?
Jak dla mnie, mam build 7100, jest ciągle za mało płynnie.
Przeciąganie okien również jest takie jakby niepłynne, towarzyszy temu nieprzyjemne uczucie.
Aero bardzo mi się podoba, grupowany pasek menu jest boski.
Nie podoba mi się rozwiązanie z gadżetami, jakoś tak brzydko wiszą nad pulpitem i nieprzyjemnie je się ustawia :D
Tak samo nie pasują mi duże ikony folderów (te pionowe otwarte aktówki).
kamilionaire:
też miałem podobne odczucia z RC (zacinające aero itp.), ale teraz używam 7229 i działa super płynnie. co do wyglądu to każdy ustawia sobie jak mu się podoba, mój: http://img36.imageshack.us/img36/1417/leonzy.jpg ale aero niewiele się zmieniło od czasów visty, a co do gadżetów to się zgodzę, niewygodnie sie je ustawia na pulpicie
Czujny:
pamiętam jak beta 7000 zaskoczyła mnie prędkością uruchamiania komputera i zamykania. to było niezłe a później było już tylko gorzej, teraz uruchamia się tyle co vista.
egonek:
Muszę z przykrością powiedzieć, że Aero w Windows 7 działa wolniej niż w Viście, a przynajmniej jest tak u mnie. Może same animacje minimalizowania i maksymalizowania wyświetlane są szybko ale najwolniej wyświetlana jest (z tego co zauważyłem) animacja wyświetlania okien. W viście, gdy odpaliło się jakiś program, lub np. Komputer okienka wyświetlały się szybko jak rakieta a w Siódemce te animacje są już trochę wolniejsze a czasami wręcz lekko się przytną. Poza tym nie zauważyłem większych problemów z wydajnością.
robert79513:
U mnie jest na odwrot w viscie okna mi sie otwieraly wolniej a w windows 7 jest znacznie szybciej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej