Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

czym się różni windows 7 od xp?

<< < (2/10) > >>

rynio:
Zainstalowałem i nie byłem pewny czy wykrył moją kartę ati x1950, niby coś tam pisało ,że na jakimś WDM, ale coś wolniej ten windows działał niż mój zoptymalizowany xp, więc czy sytuacja się powtarza jak w przypadku vista, że Wy jaracie się tym win 7, mimo, że nie jest lepszy od xp?
Czytałem recenzję i testy windows 7 na portalach i okazuje się, że nie jest szybszy od win xp, więc czy Twoja opinia jest jedynie subiektywna, coś jak "Ja wolę nvidię od Ati bo jest szybsza"

User friendly? Mnie tam za bardzo nie obchodzą sterowniki, bo mam system, który się instaluje razem ze sterownikami, a w windowsie z sp3 też bsody się nie pojawiają, więc, jaki argument przemawiający za win 7?(oczywiście argument w przypadku zwykłego użytkownika laptopa/komputera stacjonarnego, bo wiem, że multitouch to świetna rzecz, mając oczywiście odpowiedni sprzęt to obsługujący)

Sotom:
Wiesz nikt Cie nie namawia do instalowania i uzywania Windows 7.
Dla mnie ten system jest lepszy od XP i tyle. Piszesz zoptymalizowany? Pewnie poprzerabiany nLite tak? Bo inaczej XP nie zainstaluje sie ze sterami etc.
Dlatego takie porownanie wg mnie nie ma sensu bo to juz nie jest czysty system że sie tak wyraze.
Recenzje itd zazwyczaj nie dokonca ukazują dany program/system.
Wlasnie w przypadku Visty chociazby gdzie kazdy narzekal a glownie to byli ludzie ktorzy systemu na oczy nie widzieli albo mieli przez 5 minut.
Sam mialem Viste ponad rok i dzialala swietnie.

sCooBy^:
rynio
Dla mnie wystarczającym argumentem jest Sidebar (jak i w Viście), Narzędzie wycinania, nowy pasek zadań (dla mnie bardziej funkcjonalny), biblioteki, pełna obsługa najnowszych standardów, pełna obsługa wielordzeniowych procków, DX10/11, wygląd itd.
Oraz to że po instalacji tego systemu nie muszę instalować absolutnie żadnych sterowników...

Mogę do tego dodać BitLocke ;)

Pozdrowienia...

rynio:

--- Cytat: Sotom w 20 Czerwiec 2009, 00:21:28 ---Dla mnie ten system jest lepszy od XP i tyle

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Dla mnie ten system jest lepszy od XP i tyle
--- Koniec cytatu ---

Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha... Chłopie piszesz na poziomie przedszkolaka!! "lepszy bo tak"... Proszę o konkrety, a visty to Ja nie wiem do czego jej używałeś, Ja ze wszystkich nowych sprzętów ją usuwałem, bo to kaszana, nawet M$ mówił, że vista to tylko system przejściowy, ale dzieci się jarały..

Proszę się powstrzymać z wycieczkami pisemnymi typu: "Chłopie piszesz na poziomie przedszkolaka" i innymi tego typu w kierunku użytkowników forum.

7 punkt regulaminu: Zabronione jest obrażanie, wyśmiewanie użytkowników forum (bez względu na rangę i pełnione obowiązki).

sCooBy^

lolasher:

--- Cytat: rynio w 19 Czerwiec 2009, 23:58:30 ---(bo taki można wgrać jako styl w xp)
--- Koniec cytatu ---

Taki sam styl, to nie jest taki sam interface. A tym się rózni windows 7 od tej twojej przeróbki xp, że od sam pobiera stery z neta, a przeróbka ma tylko to co do niej jest dodane (tak się domyślam, że przeróbka, bo piszesz "zoptymalizowany(czyli wywalenie połowy"niby" zbędnych funkcji)" i że ma wszystkie sterowniki). Interface mi się bardzo podoba, nie ze względu na wygląd, ale na wygodę używania.

Lepszy nie lepszy, powiem ci, że nie można się cofać, a xp powoli nie będzie w pełni obsługiwał nowych gier programów, a w końcu i sprzętu.

Szczerze ci powiem, że jak nie widzisz zbytniej róznicy to zostań przy tym XP. Podejrzewam, że wszystkie ułatwienia i uzprawnienia nazwiesz przekleńsktwem.

PS. Nie bawi was to, że osoby instalujące Sevena, po XP, jarają się funkcjami niedocenianymi w Viście ??? :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej